СУНАК НАЈАВИО НОВИ ЗАКОН: Ево како планира решити проблем великог броја илегалних миграната

Novosti online

13. 12. 2022. у 14:48

ВЕЛИКА Британија и Албанија постигле су нови споразум о сузбијању броја илегалних миграната који пристижу малим чамцима, као део мера за убрзање процесуирања тражилаца азила, изјавио је британски премијер Риши Сунак.

СУНАК НАЈАВИО НОВИ ЗАКОН: Ево како планира решити проблем великог броја илегалних миграната

Фото: Танјуг/АП пхото

Број Албанаца који долазе у Енглеску преко Ламанша нагло је порастао у последње две године, а подаци британске Владе показују да они представљају највећи број међу људима који стижу овом рутом.

Сунак је рекао да ће почетком следеће године увести закон којим ће мигрантима који долазе преко Ламанша бити забрањено да остају у Британији, преноси Ројтерс.

- Уколико уђете илегално, не треба да имате могућност да останете овде. Уместо тога, бићете приведени и брзо враћени или у вашу земљу или у другу безбедну државу која ће размотрити ваш захтев за азил - истакао је Сунак током обраћања Парламенту Велике Британије.

Проблем миграната који долазе у малим чамцима постао је важно политичко питање за конзервативну владу Британије, посебно у подручјима у северној и централној Енглеској у којима живи радничка класа и где се мигранти оптужују за отежано запошљавање и стављање притиска на јавне службе.

- Људи су у праву што се љуте, јер виде што и ја, а то је да једноставно није фер. Није окрутно ни нељубазно што желимо да покидамо омчу криминалних банди које продају људску патњу. Што је доста - доста је - нагласио је Сунак.

(Срна)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (3)

СРБИЈА ЈЕ ПРВАК СВЕТА У БАСКЕТУ! Какав поздрав Американцима из земље кошарке - за историју!  (ВИДЕО)