НЕ МОЖЕ ИМ НИКО НИШТА: Џабе санкције - Русија и Кина пробили тунел од 10 км за мега гасовод

Новости онлајн

06. 12. 2022. у 21:44

КЉУЧНИ грађевински пројекат који је део нафтовода Еаст Роуте који испоручује руски природни гас у Кину завршен је током викенда, објавио је лист Глобал Тимес, позивајући се на енергетски гигант ПипеЦхина.

НЕ МОЖЕ ИМ НИКО НИШТА: Џабе санкције - Русија и Кина пробили тунел од 10 км за мега гасовод

Фото: ЕПА

Сада завршени тунел испод реке Јангце омогућиће руском гасу да стигне до Шангаја. Након 28 месеци изградње, тунел је дугачак више од 10 километара и пројектован је са три цевовода природног гаса, сваки пречника 1,4 метра, наводи се у извештају. 

Очекује се да ће гасовод Еаст Роуте бити завршен и пуштен у рад до 2025. године.

Завршетак тунела помаже да се обезбеди снабдевање Кине енергијом усред раста глобалних цена, каже Лин Боqианг, директор Кинеског центра за истраживање економије енергије на Универзитету Xиамен.

Он је објаснио да „пројекат нуди успешан пример обостране користи и међународне сарадње и комбинује предности богатих ресурса Русије са огромним кинеским тржиштем".

Гасовод Еаст Роуте делимично је пуштен у рад у децембру 2019. године, чиме је постао први гасовод за испоруку руског гаса у Кину. Укључује нафтовод Снага Сибира дуг 3.000 километара у Русији и деоницу дугу 5.111 км у Кини.

Мега гасовод ће Кини обезбеђивати 38 милијарди кубних метара руског природног гаса годишње почевши од 2024. То је део 30-годишњег споразума вредног 400 милијарди долара који су потписали руски Газпром и Кинеска национална нафтна корпорација у мају 2014. године.

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ: Вучић - Албанци никада нису били острашћени као сада

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ: Вучић - Албанци никада нису били острашћени као сада

СКУПШТИНА Србије наставља данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој присуствује и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 18:38

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (1)

ПРЕМА НАРОДНОМ ВЕРОВАЊУ СВЕТИ САВА ЈЕ ОВДЕ НАПРАВИО ЧУДО: Мештани и данас верују у моћ лековитог извора