КАЗНЕ ЗА ЛГБТ ПРОПАГАНДУ: Руски закон о одговорности за геј агитовање, промену пола, педофилију

Б. ВЛАХОВИЋ

07. 12. 2022. у 07:30

НОВИ закон против ЛГТБ пропаганде, педофилије и промене пола у Русији, који је потписао председник Владимир Путин, предвиђа новчане казне.

КАЗНЕ ЗА ЛГБТ ПРОПАГАНДУ: Руски закон о одговорности за геј агитовање, промену пола, педофилију

Фото АП

Закон предвиђа одговорност за пропаганду нетрадиционалних сексуалних односа, а посебно се пооштравају казне за такву пропаганду међу малолетницима.

На Западу су већ критиковали нови руски закон, посебно у САД и Канади. Али, руске власти то ни најмање не узбуђује.

Особе које буду кршиле тај закон биће кажњене до 400.000 рубаља (један евро је 62 рубље), а за правна лица је предвиђена казна до чак пет милиона рубаља. За оне који шире информације које би могле да утичу на младе људе да промене пол предвиђена је казна од 200.000 рубаља, а за правна лица до четири милиона рубаља.

Власници књижара ће морати да воде рачуна да се на њиховим полицама не нађу књиге за које би се могло рећи да пропагирају нетрадиционалне сексуалне вредности или промену пола. Онлајн књижара "Лавиринт" је већ повукла део књига по доношењу закона.

Због широких формулација закона многе књиге у Русији могу биту у опасности, каже Олег Новиков, председник једне од највећих издавачких група у Русији "Ексмо АСТ". Новиков тврди да се у зони ризика могу наћи скоро све књиге Виктора Пелевина или, на пример, биографија великог композитора Петра Иљича Чајковског.

Новчано ће бити кажњавани и аутори пропаганде ЛГТБ у видео-играма, на сајтовима, као и кинематографији. Власници сајтова који крше закон ће бити кажњавани, а сајтови забрањивани.

У Русији је и до сада постојао закон који је забрањивао пропаганду ЛГТБ међу малолетним особама. Нови закон потпуно забрањује било какву пропаганду ЛГТБ у Русији. Више од 300 посланика који су активно учествовали у доношењу закона се сложило да популаризација нетрадиоционалних вредности може негативно да утиче, не само да дечју психу, већ и на демографске показатеље.

Неспорно су све традиционалне религије у Русије против тога да се намећу западне вредности и да се прихвата као нормално да постоје родитељ број један и родитељ број два. Посебно су против тих западних предлога муслимани са Кавказа, али за очување традиционалне породице су руководства Руске православне цркве, јеврејске заједнице, као и будисти.

Власти Русије су и раније истицале да хомосексуалцима у Русији нису угрожена њихова људска права, они нормално живе и раде у институцијама. Али им се не допушта "агресивна пропаганда", поготово међу младима.

ПРОТЕРИВАЊЕ И ГРУБО МЕШАЊЕ

Странци и лица која немају држављанство за кршење новог закона ће бити протерани из Русије. Прошлог месеца амбасада Русије у Вашингтону је саопштила да се критике руског предлога закона о забрани пропаганде ЛГБТ које стижу из САД доживљавају као грубо мешање у унутрашње ствари Русије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (6)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну