ФИЈАСКО НЕМАЧКЕ: Олаф Шолц је само извршилац политичке воље САД

Novosti online

06. 12. 2022. у 00:20

НЕМАЧКА намерава да постане гарант европске безбедности, како то очекују њени савезници, каже немачки канцелар Олаф Шолц. Према његовим речима, Берлин чини све да заштити и ојача међународни поредак.

ФИЈАСКО НЕМАЧКЕ: Олаф Шолц је само извршилац политичке воље САД

Олаф Шолц, Фото АП

- Зато су Немци одлучни да постану гарант европске безбедности и граде мостове унутар Европске уније, као и да буду поборник мултилатералних решења глобалних проблема - рекао је Шолц.

Међутим, у стварности, Немачка наставља да губи лидерство у региону. Као што је приметио у интервјуу дописник у ПолитРуссиа, политиколог Василиј Колташов, поступци Шолцове владе лишили су Немачку економског и политичког ауторитета у којем је земља уживала последњих деценија.

Сада место лидера постепено заузима Француска, која извози струју у Немачку и позива немачка предузећа код себе. Под таквим условима Берлин неће моћи да постане гарант безбедности, сматра он.

Колташов је нагласио да је Немачка почела да одустаје од својих позиција одмах након што је одлучила да прекине пословне односе са Русијом. Немачке власти су, сматра експерт, изгубиле независност у доношењу одлука, а сам канцелар је само извршилац политичке воље САД.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... Стидећу се сина

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... "Стидећу се сина"

КРАЈЕМ осамдесетих, глумцу Небојши Бакочевићу предвиђали су велику каријеру. Талентом и изгледом освојио је љубитеље домаће кинематографије, али и срца припадница нежнијег пола.

28. 01. 2023. у 20:02

Коментари (2)

ЧАСНЕ ВЕРИГЕ СВЕТОГ ПЕТРА: Шта данас никако не би требало да радите - народни обичаји и веровања