ШТРАЈК МЕДИЦИНАРА ПОМАЖЕ ПУТИНУ: Шеф британских конзервативаца позвао раднике у здравству да прекину штрајк

П. З. С. / риа.ру

04. 12. 2022. у 21:58

ПРЕДСЕДНИК Британске Конзервативне партије Надим Захави позвао је раднике НХС-а да прекину штрајкове како не би помогли Путину, пренео је Индепендент.

ШТРАЈК МЕДИЦИНАРА ПОМАЖЕ ПУТИНУ: Шеф британских конзервативаца позвао раднике у здравству да прекину штрајк

Фото: Танјуг/АП

-Сада је време да се ујединимо и пошаљемо веома јасан сигнал господину Путину да се нећемо делити на овај начин, рекао је министар.

Према његовим речима, предбожићни штрајкови демонстрирају разједињеност Велике Британије у тренутку када је потребно створити јединствен фронт против Русије.

Ове изјаве изазвале су негодовање јавности, укључујући осуду синдикалних лидера. Пат Кален, генерални секретар Краљевског колеџа за медицинске сестре, назвао је неприхватљивим коришћење украјинске кризе као изговора за смањење плата медицинских сестара у Великој Британији.

Западне земље суочене су са растом цена енергената и налетом инфлације због увођења санкција Москви и политике напуштања руског горива. У контексту поскупљења горива, пре свега гаса, индустрија у Европи је у великој мери изгубила своје конкурентске предности, што се одразило и на друге секторе привреде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!