ФИЈАСКО ГАЛА ЖУРКЕ ОД 400.000 ЕВРА: Европска унија испаљена - на догађају се појавило само шесторо људи

Новости онлајн

04. 12. 2022. у 11:11

ЗАМИСЛИТЕ да сте организовали забаву и да нико није дошао. То је ноћна мора сваког домаћина, можда чак и већа ако сте потрошили скоро 400.000 евра на организацију догађаја.

ФИЈАСКО ГАЛА ЖУРКЕ ОД 400.000 ЕВРА: Европска унија испаљена - на догађају се појавило само шесторо људи

Фото: Принтскрин/Твитер/Vince Chadwick

Раније ове недеље Одељење за међународну помоћ Европске комисије угостио је забаву у метаверзуму како би покушао да подигне свест млађе публике о послу којим се баве.

Према извештајима, на дигиталној ‘журци‘ појавило се само шест људи, пише Еуронеwс.

Одељење иначе ради на подршци земљама широм света, било да се ради о давању бесповратних средстава земљама у развоју, улагањима у смањење сиромаштва или доприносима финансирању климатских промена.

А онда су одлучили да потроше 387.000 евра на своју властиту платформу метаверсеа, осмишљену за промоцију иницијативе ЕУ Глобал Гатеwаy, која се нада улагању од 300 милијарди евра у изградњу нове инфраструктуре у разним земљама.

Један од учесника који се појавио на ономе што је названо "гала догађај" био је новинар Винс Чедвик.

- Након почетних збуњених разговора с отприлике пет других људи који су се инцијално појавили, остао сам сам - изјавио је Чедвик на Твитеру.

Концепт догађаја био је једноставан: едуковати младе људе о Европској унији и привући их у простор у којем могу да науче више о томе што ЕУ ради.

Портпарол Комисије рекао је за глобалну медијску платформу Девеx да је циљ "повећати свест о томе шта ЕУ ради на светској сцени" међу особама од 18 до 35 година које се налазе "првенствено на ТикТоку и Инстаграму" а које су "неутралне" и нису изложени тим информацијама.

Догађај је оглашаван као "24-сатна забава на плажи" с позадином тропског острва.

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (1)

ПРЕКРЕТНИЦА - ОВАКО ВИШЕ НЕ МОЖЕМО Јелена о најтежим тренуцима у вези са Новаком