ИЗРАЕЛЦИ НАПАЛИ: Погођена фабрика оружја која припада Хамасу

Танјуг

04. 12. 2022. у 10:08

ИЗРАЕЛСКИ авион напао је рано јутрос неколико војних циљева у појасу Газе пошто су палестински екстремисти испалили ракету на југ Израела.

ИЗРАЕЛЦИ НАПАЛИ: Погођена фабрика оружја која припада Хамасу

Фото: Танјуг/АП

Како је навела израелска војска циљано је постројење за производњу оружја и један подземни тунел који припада естремистичком исламском Хамасу, владајућем у Гази од 2007. године.

Израелски удари су били усмерени ка фабрици оружја која припада Хамасу. Фабрика служи као главно производно место за већи део ракета које припадају милитантној организацији. Погођен је и тунел који припада Хамасу у јужном појасу Газе, додаје израелски лист.

Ниједна палестинска организација није преузела одговорност за ракету која је у суботу увече пала на отворено подручје крај граничне ограда између Газе и Израела.

Граница је била мирна после три дана сукоба у августу између Израела и Исламског џихада, екстремистичке организације мање од Хамаса. Хамас и друге организације су углавном поштовале незванично разумевање о затишју у замену за хиљаде дозвола за рад у Израелу. Појас Газе је под блокадом Израела и Египта како би се спречило наоружавање Хамаса.

Противници блокаде упзоравају да је то колективно кажњавање које на наноси штету Гази са 2,3 милиона становника. И док је у Гази углавном било мирно напетост месецима расте на Западној обали, где Палестинска управа има ограничену контролу над деловима те територијре. Израелске снаге готово сваке ноћи хапсе Палестинце умешане у планирање или учешће у нападима, после низа палестинских напада у пролеће у којима је убијено 19 људи у Израелу.

У недавним палестинским нападима на израелске циљеве убијено је још деветоро људи. Преко 140 Палестинаца убијено је у израелско-палестинским сукобима ове године, највише од 2006.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (0)

Преминула глумица (45) из популарних серија - није се ни знало да је тешко болесна