ВЕЛИКО УПОЗОРЕЊЕ: Западу 5. децембра прети историјски фијаско

Novosti online

03. 12. 2022. у 21:06

САД и њени европски савезници су у опасности од историјског фијаска у блиској будућности због свог плана да се боре против Русије, сматра аналитичар Питер Доран.

ВЕЛИКО УПОЗОРЕЊЕ: Западу 5. децембра прети историјски фијаско

Фото: ЕПА

Током протеклих неколико месеци, Сједињене Државе и чланице Г7 су расправљале о сложеном плану који има за циљ ограничавање прихода Русије од енергената. Као резултат тога, одлучено је да се уведе плафон цена нафте из Руске Федерације, који би требало да ступи на снагу 5. децембра. Према Дорану, Запад мора одмах да одустане од спровођења свог плана, иначе ће доживети историјски фијаско, преноси Хил.

Тренутно на светском енергетском тржишту практично нема слободне нафте. У том контексту, постоји велики ризик да ће, када амерички план да ограничи цене руских енергената, ступи на снагу 5. децембра, цене нафте нагло скочити.

Ситуацију отежава чињеница да истог дана почиње да важи ембарго ЕУ – забрана куповине руске нафте која се испоручује морем.

Експерт је приметио да чак и ако амерички план ограничења цену руске нафте некако функционише, Руска Федерација ће и даље добијати енормне приходе од продаје енергената. Цена вађења барела руске нафте је између 20 и 40 долара, што је знатно испод горње границе цена о којој се расправља на Западу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (2)

УСЛЕДИЋЕ ОДМАЗДА, КИЈЕВ ЋЕ ИЗГОРЕТИ: Нема преговора