ПОЉСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ И ОБАВЕШТАЈЦИ СТИГЛИ У УКРАЈИНУ: Имају посебан задатак и под контролом су НАТО

Новости онлајн

03. 12. 2022. у 09:20

УКРАЈИНСКИ војници су саопштили да је у град Марганец у Дњепропетровској области стигао комбиновани одред који чине припадници обавештајних служби и специјалних снага Пољске како би откривали становнике града који помажу Русији, саопштио је Спутњику извор из руских безбедносних структура.

ПОЉСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ И ОБАВЕШТАЈЦИ СТИГЛИ У УКРАЈИНУ: Имају посебан задатак и под контролом су НАТО

Фото: Shutterstock/Википедија/Илустрација

- Према информацијама добијеним од извора у Оружаним снагама Украјине, у град Марганец стигла је јединица коју чине припадници обавештајних служби и припадници пољских специјалних јединица. Они су обучени у украјинску униформу. Њихов главни задатак је филтрирање и чишћење људи који, како они кажу, 'помажу Русији' - рекао је он.

Према изворима из украјинске војске, та јединица није потчињена украјинској војној команди, већ је прешла под оперативну контролу команде НАТО-а.

Руска војска је више пута саопштавала да на страни кијевског режима ратују пољски плаћеници. Конкрено, Министарство одбране Русије је крајем новембра саопштило да је у Харковској области ликвидирано до 200 пољских плаћеника и преко 100 плаћеника из „легије странаца“ у ДНР. У истом периоду је саопштавано да пољски плаћеници трпе велике губитке код Кремене, Лисичанска, Сватова и у другим правцима у ЛНР.

Званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова је почетком новембра изјавила да је у Украјину стигло више од 8.000 плаћеника из преко 60 земаља, а да су најбројније групе из Пољске, САД, Канаде, Румуније и Велике Британије. До тада је било ликвидирано преко 3.000 страних бораца, а исто толико се вратило кући.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!