"РУСИ ОТКРИЛИ СЛАБОСТИ И СТРАТЕШКЕ ГРЕШКЕ ЕУ" Сана Марин: Европа није довољно јака да се сама супротстави Москви

Novosti online

03. 12. 2022. у 07:17

ФИНСКА премијерка Сана Марин оценила је у петак у Сиднеју да Европа "није довољно јака" да се сама супротстави Москви, преноси "Јутарњи".

РУСИ ОТКРИЛИ СЛАБОСТИ И СТРАТЕШКЕ ГРЕШКЕ ЕУ Сана Марин: Европа није довољно јака да се сама супротстави Москви

Фото: Профимедиа

Током посете Аустралији, премијерка Финске, земље кандидата за чланство у НАТО, истакла је да је руска специјална операција у Украјини открила слабости и стратешке грешке ЕУ у односу на Москву.

 - Морам да будем веома искрена према вама, Европа тренутно није довољно јака, били бисмо у невољи без Сједињених Америчких Држава - рекла је Марин у сиднејском истраживачком центру.

Марин је указала да се Украјини мора помоћи "свим средствима".

САД су одиграле централну улогу у снабдевању Кијева оружјем, финансијским средствима и хуманитарном помоћи неопходним да се заустави напредовање Русије, навела је Марин, пише "Јутарњи".

 -Европа је дуго градила стратегију према Русији у циљу јачања економских веза, куповином енергије од Русије… мислили смо да ће то спречити рат, али се испоставило да је овај приступ потпуно погрешан - рекла је премијерка Финске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОВО ЈЕ ЋЕРКА ДУБРАВКЕ МИЈАТОВИЋ И ПОЗНАТОГ ГЛУМЦА: Сакривена од очију јавности - од мајке је наследила лепоту

ОВО ЈЕ ЋЕРКА ДУБРАВКЕ МИЈАТОВИЋ И ПОЗНАТОГ ГЛУМЦА: Сакривена од очију јавности - од мајке је наследила лепоту

ЋЕРКА глумице Дубравке Мијатовић, Ива Радаковић, не експонира се јавно, а када је виде многи кажу да личи на своју мајку од које је, како изгледа, наследила лепоту.

28. 01. 2023. у 08:23

Коментари (6)

НЕДЕЉНИ ХОРОСКОП ОД  29. ЈАНУАРА ДО 5. ФЕБРУАРА: Лав нестрпљив, Девицу очекује ново познанство, Јарац мисли на бившу љубав