ВОЈНА ПОМОЋ АМЕРИКЕ УКРАЈИНИ: Бела кућа тражи још скоро 38 милијарди долара од Конгреса

Novosti online

02. 12. 2022. у 19:36

АМЕРИЧКА администрација преговара са Конгресом да се за Украјину издвоји додатних 37,7 милијарди долара, при чему би 21 милијарда била намењена за војну помоћ, изјавио је координатор стратешких комуникација Савета за националну безбедност Џон Кирби.

ВОЈНА ПОМОЋ АМЕРИКЕ УКРАЈИНИ: Бела кућа тражи још скоро 38 милијарди долара од Конгреса

Фото Танјуг/AP

Он је додао да консултације води саветник председника за националну безбедност Џејк Саливан.

Како је Кирби рекао на брифингу за новинаре, саливан је ове недеље био на Капитол хилукако би размотрио издвајање додатних средстава у износу од 37,7 милијарди долара, с тим што би 21 милијарда била намењеа за подршку Украјини у сфери безбедности.

Бела кућа очекује да та средства буду обезбеђена у оквиру буџета који треба да буде одобрен 16. децембра.

Кирби је додао и да Вашингтон не види да постоји спремност код украјинског председника Владимира Зеленског за преговоре.

„Зеленски је говорио да жели дипломатско решење, али није спреман“, рекао је Кирби и додао да Америка неће силити Украјину да седне за преговарачки сто.

sputnikportal.rs

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

Коментари (1)

ВИШЕГОДИШЊА ТРАДИЦИЈА СЕ НАСТАВИЛА: Школска слава и Дан солидарности обележени новом посетом Meridianbeta Косову и Метохији (ФОТО)