РУСИЈУ ТРЕБА УНИШТИТИ: Секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине је против преговора о мирном решењу

П. З. С. / риа.ру

01. 12. 2022. у 17:11

АЛЕКСИЈ Данилов, секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине, позвао је на уништење Русије, називајући преговоре Москве и Кијева „недостојним“.

РУСИЈУ ТРЕБА УНИШТИТИ: Секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине је против преговора о мирном решењу

Фото АП

Москва је више пута наговестила да је спремна за преговоре, али је напоменула да им је Кијев увео забрану на законодавном нивоу. Володимир Зеленски је изјавио да је добио сигнале од западних партнера да Русија жели директне разговоре и предложио јавни формат.

Прес-секретар председника Руске Федерације Дмитриј Песков напоменуо је да Вашингтон, по жељи, може много да уради, укључујући и утицај на Кијев у смислу већег поштовања. Руски председник Владимир Путин рекао је да је Русија увек говорила да је отворена за преговоре о Украјини, ако Кијев сазри, онда ће бити тражени посреднички напори оних који нуде.

-Само их треба уништити да они као држава престану да постоје у границама у којима сада постоје... Они су само варвари. А када кажете да треба да седнете за исти сто са овима варвари и причају о нечему, ја то сматрам недостојним нашег народа, рекао је Данилов на Кијевском безбедносном форуму.

Данилов је раније изјавио и да руски језик треба у потпуности да нестане са територије Украјине, а да је наратив о потреби да се дође до разумевања са Украјинцима који говоре руски веома опасан за државу. Истовремено, Путин је раније рекао да је питање укидања украјинског језика у Руској Федерацији само по себи незаконито.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!