НОВА ХИТНА ПОМОЋ УКРАЈИНИ: Светска банка даје још 17,8 милијарди долара

П. З. С./ укринформ.уа

30. 11. 2022. у 16:02

СВЕТСКА банка је Украјини пружила хитну помоћ у износу од 17,8 милијарди долара.

НОВА ХИТНА ПОМОЋ УКРАЈИНИ: Светска банка даје још 17,8 милијарди долара

Фото: АП

Ово је рекла извршна директорка Светске банке Мари Елка Пангесту на конференцији за новинаре у Берлину, преноси дописник Укринформа.

-Ми подржавамо Украјину. Обезбедили смо 17,8 милијарди хитне помоћи. То укључује зајмове, гаранције и грантове, рекао је Пангесту.

Она је додала да је кроз пројекте Светске банке и повереничке фондове већ уплаћено 11,4 милијарде.

Пангесту је такође напоменула да би реконструкција земље сада требало да тече паралелно, на шта је фокусирана структура на чијем је челу.

-Треба да улажемо и у енергетску инфраструктуру, путеве и болнице како би Украјини било топло зими, нагласила је она.

Како је саопштено, Украјина ће добити грант од 4,5 милијарди долара од САД у оквиру финансирања Светске банке, саопштило је пре неки дан Министарство финансија Украјине. Средства ће се користити за исплату пензија и посебне програме државне социјалне помоћи, као што су плаћање стамбено-комуналних услуга, подршка породицама са ниским примањима, инвалидима и расељеним лицима, као и за плаћање медицинских услуга по програм медицинске гаранције.

Државни буџет Украјине је 22. новембра од СБ добио 60 милиона долара. Од ових средстава, 50 милиона је обезбедила Међународна асоцијација за развој по повлашћеним условима, преосталих 10 милиона – као гаранције Летоније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (0)

НОВИНАРКА ИЗ СИРИЈЕ ЗА НОВОСТИ Америка, Британија и ЕУ спречавају било какву помоћ: Мука ми је од Запада и свега што раде (ФОТО)