БОРБА И ДАЉЕ ТРАЈЕ: Кина планира убрзати вакцинацију како би ублажила ковид мере

Танјуг

29. 11. 2022. у 11:05

КИНА ће убрзати вакцинацију против корона вируса за старије особе, саопштили су данас здравствени званичници, што би помогло напорима да се ублаже непопуларна ограничења политике „нултог ковида“, преноси Ројтерс.

БОРБА И ДАЉЕ ТРАЈЕ: Кина планира убрзати вакцинацију како би ублажила ковид мере

Фото: АП

Државна здравствена комисија (НХЦ) саопштила је да жели да постигне да се више вакцинишу људи старији од 80 година, као и да ће смањити на три месеца размак између основне вакцинације и допунских вакцина за старије особе.

- Такође се надамо да ће наши старији сународници, посебно они преко 80 година, преузети иницијативу и вакцинисати се због своје личне здравствене заштите - рекао је на конференцији за штампу Сја Ганг, званичник комисије задужен за имунизацију.

Према његовим речима, биће покренута рекламна кампања промовисања вакцине међу старима, и њених предности у спречавању тешких облика и смртних исхода болести.

Удео оних од 60 и више година који су примили две дозе износе 86,4 одсто до 11. новембра, што је повећање за мање од процентног поена од августа, показују званични подаци, наводи Ројтерс. 

Други кинески здравствени званичник говорио је о жалбама које јавност све више упућује на строга ограничења због ковид-19 и рекао да она потичу од прекомерне и њихове поједностављене примене.

- Проблеми које истиче јавност нису усмерени на саму превенцију и контролу епидемије, већ на поједностављивање мера превенције и контроле - рекао је Ченг Јоућујен.

Кина ће брзо кренути у решавање потешкоћа на које су људи скренули пажњу, додао је он. 

Упитан да ли ће протести подстаћи власти да преиспитају политику „нултог ковида“, Ми Фенг, портпарол  Државне здравствене комисије, рекао је да ће се наставити напори да се она прилагоди  како би се смањио њен утицај на друштво и економију, наводи Ројтерс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

КАДА се глумац Драган Гаги Јовановић 2018. године повукао из позоришта због јаких болова у леђима услед дискус херније, није ни слутио да ће пауза трајати близу пет година.

06. 02. 2023. у 13:11

Коментари (0)

ТРАЖИТЕ ИДЕАЛАН ВРТИЋ ЗА ДЕТЕ? Имамо решење за Вас!