ХИТНЕ ЕВАКУАЦИЈЕ И СПАСАВАЊЕ: Пекинг забрањује затварање капија у стамбеним насељима

Танјуг

28. 11. 2022. у 12:30

ВЛАСТИ Пекинга саопштиле су да ће забранити праксу затварања зграда у затвореним стамбеним насељима, у оквиру антиковид мера и оптимизовати контролу епидемије у складу с новим условима, суочене с порастом броја нових случајева ковид-19.

ХИТНЕ ЕВАКУАЦИЈЕ И СПАСАВАЊЕ: Пекинг забрањује затварање капија у стамбеним насељима

Фото: Танјуг

Посебно ће бити строго забрањено затварање капија зграда и улаза у стамбене комплексе у областима високог ризика, пренео је Кинески међународни радио.

Пролази морају остати отворени и проходни за медицински транспорт, хитне евакуације и спасавање, рекао је Ванг Дагуанг, општински званичник службе за контролу и превенцију епидемије.

У Пекингу је у суботу пријављено 747 случајева локалног преноса ковида-19 и 3560 локалних асимптоматских случајева, више него претходног дана када их је било 586, односно 2009.

Раније је градска влада обећала да ће убрзати отварање тржних центара и супермаркета који продају основне животне намирнице, уз објашњење да ће таквим пословним објектима, уколико буду на удару инфекције, бити дозвољено да поново отворе своја врата након једнодневног затварања и дезинфекције.

Западне новинске агенције извештавају о протестима у више градова Кине који су избили после пожара у једној згради у Урумћију, на северозападу Кине, у којем је погинуло 10 људи, а што је доведено у везу са затварањем становништва у домовима у склопу државне политике нулте толеранције на ковид.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

ШТА ОТКРИВА ЈМБГ: Значење првих седам цифара сигурно знате - а шта осталих шест говоре о вама