ДРЖАВА ПРОПАДА, ЕКИПА СКОРО ИСТА: Ко су министри нове британске владе?

Novosti online

26. 10. 2022. у 10:12

У ПОКУШАЈУ да очува јединство странке, подељене по бројним питањима, од Брегзита до економске политике, нови британски премијер Риши Сунак није правио велике промене у саставу свог кабинета. Тако су на позицијама остали многи министри из кабинета Лиз Трас, а на функције су враћени и неки из владе Бориса Џонсона.

ДРЖАВА ПРОПАДА, ЕКИПА СКОРО ИСТА: Ко су министри нове британске владе?

Фото: Shutterstock/Илустрација

Премијер Риши Сунак је за свој кабинет именовао углавном већ познате личности које су заузимале позиције, како у влади Бориса Џонсона, тако и у седмонедељној влади Лиз Трас.

На овај начин, закључак је дописника Њујорк тајмса, Сунак показује жељу за стабилношћу, док Ројтерс подсећа на Сунакове речи да ће ујединити земљу и да ће именовати владу у којој ће бити представници свих фракција Конзервативне странке како би период унутарстраначких сукоба и наглих промена политичког курса био окончан.

Своју намеру Сунак је, сагласни су сви медији, показао својим првим именовањем - Џереми Хант остао је на месту министра финансија, а своје позиције задржали су и министар одбране Бен Волас и шеф дипломатије Џејмс Клеверли, а Доминик Раб, који је био министар спољних послова у кабинету Бориса Џонсона, постао је заменик премијера и министар правде.

Нови британски премијер поново је именовао британску посланицу Суелу Браверман за министарку унутрашњих послова, мање од недељу дана након што је поднела оставку на ту функцију због кршења владиних правила. Кеми Баденоч поново је постала министарка трговине, док је Крис Хитон-Харис и даље на позицији министра за Северну Ирску.

Пени Мордаунт, до јуче Сунаков конкурент за место премијера, остала је функцији лидера конзервативаца у Парламенту.

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО: Руске беспилотне летелице изнад Украјине

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

ПРЕШЛИ СТЕ ПЕДЕСЕТУ? Шта треба да избегавате од намирница, а шта да уврстите у јеловник

ПРЕШЛИ СТЕ ПЕДЕСЕТУ? Шта треба да избегавате од намирница, а шта да уврстите у јеловник

ВЕЋИНА нас не размишља превише о болестима срца и крвних судова док неко у нашој близини не доживи здравствене тегобе. Ово нарочито важи за оне који су ушли у шесту деценију.

19. 03. 2023. у 13:58

Коментари (3)

НАКОН ВУЧИЋЕВИХ ПИТАЊА МУК: Председник о лажним патриотама (ВИДЕО)