ВЛАСТИ ЏАКАРТЕ ПОСЛАЛЕ ЗОМБИЈЕ ДА ПЛАШЕ ЉУДЕ: Резултат је веће коришћење брзог воза и мања гужва у саобраћају (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

05. 10. 2022. у 17:02

ВЛАСТИ главног града Индонезије, Џакарте, инспирисане популарним јужнокорејским хорор филмом "Воз за Бусан" дошле су на идеју како да подстакну људе да више користе нови брзи воз.

ВЛАСТИ ЏАКАРТЕ ПОСЛАЛЕ ЗОМБИЈЕ ДА ПЛАШЕ ЉУДЕ: Резултат је веће коришћење брзог воза и мања гужва у саобраћају (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Shutterstock/Pavel Chagochkin

Наиме, глумци маскирани у зомбије имали су задатак да плаше људе не би ли утрчали у воз и одвезли се "на безбедно", преноси Кјодo.

Шила Махарши, корпоративна секретарка Џакарте, рекла је да је догађај, који је трајао до септембра, успео.

- Ова атракција је одиграла веома значајну улогу у повећању броја путника ЛРТ-а, и надамо се да може бити кампања за подизање свести о нашој услузи како бисмо привукли више путника у будућности - рекла је она.

"Преживели" путници су евакуисани на другу станицу која је проглашена "безбедном зоном".

Глумци који су носили војне униформе и играчке пушке борили су се против зомбија док су штитили путнике и спроводили их на сигурно.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mast Irham (@mastirham)

Зомби глумци су били обучени у крпе и нашминкани са сабласно белим очима и крвљу умрљаним устима. Вукли су ноге по тунелима и степеницама и повремено су изненада искакали.

У вагону са лажном крвљу попрсканом по зидовима, телевизијски водитељ је објавио да је "пандора вирус", пореклом из Јужне Кореје, ушао у Индонезију, претварајући људе у зомбије у року од "3 минута" од инфекције.

Џакарта и њена предграђа имају популацију од скоро 33 милиона људи, а саобрац́ајне гужве и загађење су неке од највец́их главобоља престонице.

Град је започео комерцијалне операције на потезу од 5,8 километара у децембру 2019. у једном од напора да побољша ситуацију.

Услуга, међутим, није успела да привуче много путника због своје кратке руте, према стручњацима за транспорт. Очекује се да ће траса бити проширена у блиској будуц́ности.

БОНУС ВИДЕО:

БОНД, ЏЕЈМС БОНД: Пре 60 година снимљен први филм о „агенту 007“

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (1)