ОПАСАН СУСРЕТ НА НЕБУ ИЗНАД СИРИЈЕ: Руски генерал тврди - "Ово није први пут"

Новости онлине

04. 10. 2022. у 21:53

РУСКИ генерал-мајор Олег Јегоров, заменик начелника Центра за помирење зараћених страна у Сирији, саопштио је да је авион Ан-26, који је снабдевао руске снаге у Сирији, био принуђен да избегне судар са два америчка ударна дрона на северу арапске републике, пише ТАСС.

ОПАСАН СУСРЕТ НА НЕБУ ИЗНАД СИРИЈЕ: Руски генерал тврди - Ово није први пут

Фото: Јутјуб/mzo/Министарство одбране Руске Федерације

- Такозвана међународна антитерористичка коалиција предвођена Сједињеним Државама наставља да спроводи илегалне летове беспилотних летелица у ваздушном простору Сиријске Арапске Републике - рекао је Јегоров.

Он тврди да је руски "Антонов" морао да маневрише како би избегао судар са беспилотним летелицама МК-9 и МК-1 на северу Сирије.

Јегоров каже да ово није први пут да америчка војска крши одредбе Меморандума о разумевању о спречавању инцидената и обезбеђивању безбедности авијације током операција у Сирији, који су обе стране потписале 20. октобра 2015. године.

Америчка страна до сада није потврдила, демантовала, нити коментарисала инцидент који се догодио према тврдњама руског генерала.

БОНУС ВИДЕО: ДЕСИЛО СЕ ПРЕ 36 ГОДИНА - Храбар потез Милутина због ког је добио награду Вечерњих новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (1)

ОДБИЛА САМ БОЉИ ЖИВОТ, ТО СЕ НЕ ЗНА: Улога Емилије Попадић била је намењена ДРУГОЈ великој глумици