РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА У БУГАРСКОЈ: ГЕРБ Бојка Борисова победник

Танјуг

02. 10. 2022. у 22:32

ПАРТИЈА десног центра Грађани за европски развој Бугарске (ГЕРБ) бившег премијера Бојка Борисова победник је данашњих ванредних парламентарних избора у Бугарској са освојених 23,5 одсто гласова, односно 63 мандата, резултат је изборне анкете агенције Галуп интернешенел Балкан на основу 100 одсто пребројаних гласова.

РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА У БУГАРСКОЈ: ГЕРБ Бојка Борисова победник

Фото: ЕПА

На другом месту са 19,5 одсто гласова и 53 мандата је реформистичка партија Настављамо промене (ПП) Кирила Петкова, чија је реформска влада срушена у јуну после само шест месеци на власти.

У парламент је на четвртим изборима у Бугарској за мање од две године ушло још пет странака - Покрет за права и слободу (ДПС) са 15 одсто освојених гласова и 41 мандатом, Препород који је добио подршку 10 одстогласача и 27 мандата, Бугарска социјалистичка партија (БСП) са 8,9 одсто подршке и 24 мандата, Демократска Бугарска са 7 одсто гласова и 19 мандата и Бугарски успон са 4,7 одсто подршке и 13 мандата.

Излазност на изборима била је 39,5 одсто, а за опцију "не подржавам никога" гласало је 3,4 одсто бирача, преносе "Новините".

За укупно 240 мандата у бугарском парламенту надметале су се 22 партије и шест коалиција.

БОНУС ВИДЕО:

СЕЋАЊЕ: Павле Вујисић није завршио глуму, али многима је могао да буде професор

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (0)

ОДБИЛА САМ БОЉИ ЖИВОТ, ТО СЕ НЕ ЗНА: Улога Емилије Попадић била је намењена ДРУГОЈ великој глумици