ЂОРЂА МЕЛОНИ: Национални енергетски интереси на првом месту

Танјуг

01. 10. 2022. у 22:07 >> 22:21

ЛИДЕРКА крајње деснице Ðорђа Мелони, новоизабрана премијерка Италије, у првом обраћању јавности од одржавања избора, обећала је данас да ће националне интересе ставити на прво место у борби против растућих трошкова енергије.

ЂОРЂА МЕЛОНИ: Национални енергетски интереси на првом месту

Foto: Tanjug

Мелони се обратила пољопривредницима и произвођачима на пољопривредном сајму у Милану након што је руска компанија Гаспром обавестила италијанског гасног гиганта ЕНИ да Италији данас неће бити испоручен гас, пренео је АП.

Током протекле седмице Мелони је имала низ састанака иза затворених врата са савезницима и одлазећом владом, пренео је АП, додајући да ће Италија ускоро добити своју прву владу крајње деснице од Другог светског рата.

Већина разговора тицала се високих трошкова енергије и одговора ЕУ након што је Немачка објавила да ће потрошити до 200 милијарди евра помажући потрошачима и предузећима, одбијајући да подржи увођење европске горње границе цене гаса, што су Италија и друге земље тражиле.

Мелони је казала да ако њена влада предузме сличне мере, то не треба посматрати као неку популистичку, националистичку реакцију, већ као "луцидну" стратегију за "одбрану националних интереса како би се дошло до заједничких решења".

БОНУС ВИДЕО:

СЕЋАЊЕ: Павле Вујисић није завршио глуму, али многима је могао да буде професор

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

РАСЕКЛИ ПИТОНА ДУГАЧКОГ ПЕТ И ПО МЕТАРА: Нису могли да верују шта су нашли у његовој утроби (ВИДЕО)