ОВО ЈЕ УВОД У ХАОС За једну рупу на гасоводу потребно 500 килограма ТНТ: Стручњак сматра да су само они могли то да ураде

Новости онлине

30. 09. 2022. у 14:17

ШВЕДСКА обалска стража пријавила је јуче четврто цурење гаса у Балтичком мору, изнад гасовода Северни ток.

ОВО ЈЕ УВОД У ХАОС За једну рупу на гасоводу потребно 500 килограма ТНТ: Стручњак сматра да су само они могли то да ураде

Фото АП

Верује се да иза цурења стоје саботаже, али се не зна чије, јер се руска и европска страна међусобно оптужују.

Западни теоретичари су, после разматрања ко је могао да саботира три приобалне линије гасовода "Северни ток" 1 и 2, услед чега је дошло до подводног цурења плина, закључили да је прва на листи сумњивих руска шпијунска подморница "Белгород", модификовано пловило којим командује Главна управа за истраживање морских дубина (ГУГИ).

Међутим, руска спољна обавештајна служба (СВР) има информације које указују на умешаност Запада у "терористички напад" на гасоводима Северни ток 1 и Северни ток 2, изјавио је данас директор те службе Сергеј Наришкин.

Проф. др Митар Ковач, генерал-мајор у пензији, дотакао се ових запањујућих дешавања на преко потребном гасоводу.

- Ово је срамота за НАТО и за ЕУ да не могу да контролишу и обезбеде контролисање једног таквог пројекта, без обзира што то није власништво Русије. Ја бих разумео да је то власништво Русије, међутим, многе државе ЕУ су учествале у изградњи тог гасовода. Он је био намењен не само Немачкој, него и другим државама - рекао је Ковач гостујући на Курир телевизији.

- Видимо како тај Запад, односно САД и Велика Британија не воде рачуна о Немачкој и да је она највећи талац њихове стратешке игре у Европи. Ово је увод у један хаос - рекао је Ковач.

https://www.novosti.rs/planeta/svet/1158612/ubice-gasovoda-podvodni-dron-ili-morska-mina-uredjaj-mogao-bude-postavljen-pre-vise-meseci

- Видели смо кроз изјаве самих америчких политичара, али и Бајдена да Северни ток 2 никада неће профункционисати. Сада се види да су у томе одлучни. Није то могао да уради било ко, то је требало да уради институција са великом количином експлозива. Процењују експерти да је негде око 500 килограма експлозива ТНТ искоришћено да се уништи гасовод на једном месту, а не на више места. Да не причамо да су ту биле и обалске страже суседних земаља - рекао је Ковач.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (5)

ДА ЛИ СТЕ ПРИМЕТИЛИ? Како је Косјерина реаговала на речи Радета Богдановића о ЖЕНАМА ФУДБАЛЕРА