ЗАВРШЕНИ РАДОВИ: Гаспром наставља испоруке гаса Кини преко Снаге Сибира

Novosti online

29. 09. 2022. у 23:10

ГАСПРОМ од сутра наставља испоруке руског гаса гасоводом Снага Сибира у Кину након завршетка планираног превентивног одржавања.

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ: Гаспром наставља испоруке гаса Кини преко Снаге Сибира

Фото Танјуг/АП

Ремонт на гасоводу је обављен од 22. до 29. септембра.

У складу са споразумом између Гаспрома и кинеске компаније ЦНПЦ, превентивно одржавање опреме и система Снаге Сибира обавља се у пролеће и јесен сваке године.

Испоруке руског гаса из гасовода Кини редовно премашују дневне уговорене количине и повећане су за 60 одсто у периоду јануар-август 2022.


Заменик премијера Руске Федерације Александар Новак напоменуо је да би ове године извоз преко Снаге Сибира у Кину могао да износи око 20 милијарди кубних метара.  Гаспром је 2021. године испоручио Кини 10,39 милијарди кубних метара преко Снаге Сибира, односно 2,5 пута више него 2020. године, преноси "ТАСС".

БОНУС ВИДЕО: ТИТОВА ВИЛА ОД 50 МИЛИОНА ДОЛАРА: Погледајте како изгледа једна од најстаријих вила у Њујорку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (0)

МАНДИНЕ ГОРКЕ РЕЧИ ИЗ 90их: Учити децу да буду поштени је као да их учите да буду идиоти