ЗАТВОРИТЕ НЕБО: Експерт је рекао колико НАСАМС система је потребно Украјини

П. З. С./ униан.нет

27. 09. 2022. у 17:23

ПРЕЛАЗАК на ове системе помоћи ће Украјини да се бори против руске претње из ваздуха. Украјинска противваздушна одбрана већ обара 50-70% ракета које су лансирали руски освајачи.

ЗАТВОРИТЕ НЕБО: Експерт је рекао колико НАСАМС система је потребно Украјини

Фото Твитер forsvarsmakten.se


О томе је говорио капетан 1. ранга резерве Ратне морнарице Украјине Андриј Риженко.
Он уверава да ће ова цифра само расти, чим ће АПУ добити НАСАМС системе од савезника.

-Број ракета које користимо за обарање непријатељских ваздушних циљева такође није бесконачан. Све је теже попунити ове залихе, јер се за њих праве нове ракете у Русији.

Стога је прелазак на комплексе НАСАМС и немачке ИРИС- Т је веома благовремен догађај, објаснио је војник.

Фото принтскрин youtube DE Military UpdateЕксперт је испричао колико је таквих комплекса потребно да би се затворило небо над Украјином.

-С обзиром на то да су вишеканални, потребно нам је неколико десетина за затварање главних градова и објеката. Користе се и на ратишту за покривање трупа из авијације. Сада Генералштаб активно ради на добијању или куповини ових система, како бисмо у потпуности прешли на НАТО концепте по овом питању. То ће нам у великој мери помоћи да се боримо против руске претње из ваздуха, додао је Риженко.


НАСАМС ПВО СИСТЕМИ: ШТА ЈЕ ПОЗНАТО

Портпарол америчког Министарства одбране, генерал Патрик Рајдер, рекао је 16. септембра да ће прве две батерије норвешких ПВО система бити испоручене Украјини до 16. новембра. Ове рокове је одредио Пентагон.

Сједињене Државе су потписале уговор са Raytheon Missiles & Defense за куповину НАСАМС-а за нашу земљу. Његова укупна цена је 180 милиона долара.

Јуриј Игнат, портпарол Команде Ваздухопловства Оружаних снага Украјине, рекао је да ће НАСАМС ојачати одбрану Украјине, али само ако буде довољно система за покривање целе територије.

Украјина још није физички примила НАСАМС мобилне противваздушне ракетне системе. Испоруке још нису обављене, али постоји одлука о њиховом одобрењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СУПРУГА ВОДИТЕЉА Лепа глумица из популарних серија: Брзо смо схватили да смо се заволели (ФОТО)