ИЗБЕГЛИЧКА КРИЗА: Европска унија планира да формира "специјалне тимове" за сузбијање илегалних миграција

Novosti online

09. 09. 2022. у 19:49

ЕВРОПСКА унија (ЕУ) разматра додатне начине за сузбијање илегалне миграције у иностранству, укључујући и коришћење "специјализованих тимова", преноси "ЕУ Обзервер".

ИЗБЕГЛИЧКА КРИЗА: Европска унија планира да формира специјалне тимове за сузбијање илегалних миграција

Фото ЕПА

Такве мисије су део Заједничке спољне и безбедносне политике ЕУ која се већ спроводи у Нигеру, Либији, Малију, Сомалији, Ираку.

Интерни документ означен као "мини-концепт", истражује додатне начине за спречавање да "непожељни дођу у Европу", те предлаже коришћење специјализованих тимова који би помогли да земље које их прихвате добију добро опремљену граничну полицију.

То укључује прикупљање обавештајних података. Такође би ти тимови обављали обуку граничне полиције и развој истражних метода и средстава за сузбијање кријумчарења миграната.

Део циља је да те мисије имају полуизвршне функције директно пружајући подршку полицији и спроводећи заједничке истраге.

С обзиром на осетљивости предлога, у документу се инсистира да особље мисије треба увек да поштује законе државе домаћина, наводи се на порталу "ЕУ Обзервер".


БОНУС ВИДЕО: Трагедија на Канарским Острвима - преврнуо се брод са мигрантима
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

ДВОЈЕ ДЕЦЕ ДО 13 ГОДИНА ГРАТИС У ОВОМ ХОТЕЛУ: La Blanche Resort 5* је прави избор за најлепши летњи одмор у друштву најближих