ХОЋЕ ЛИ БЕЧ ОСТАТИ БЕЗ БЕЧКЕ ШНИЦЛЕ? Поскупљења представљају огромно оптерећење за угоститеље у Аустрији

Танјуг

06. 09. 2022. у 11:05

ВЕЛИКА поскупљења представљају огромно оптерећење за угоститеље у Аустрији, па понеки размишљају да са јеловника скину и познате "класике".

ХОЋЕ ЛИ БЕЧ ОСТАТИ БЕЗ БЕЧКЕ ШНИЦЛЕ? Поскупљења представљају огромно оптерећење за угоститеље у Аустрији

Фото: Shutterstock/Илустрација

Многи угоститељи се налазе пред дилемом да драстично повећају цене својих јела или да их уклоне са јеловника.

Власник ресторана Штернберг Штефан Штернад из покрајине Корушка запретио је да ће ускоро скинути са јеловника бечку шницлу.

- Ако се настави раст цена, онда идуће године више нећемо имати ништа што се спрема на уљу, јер ће та јела постати неисплатива. Суочени смо са растом цена до 300 одсто, што не можемо пренети на госте - казао је он јавном сервису ОРФ.

Угоститељка Барбара Прилисауер из Беча указала је да је морала цене на јеловнику у току ове године већ два пута да мења.

- Сада телећа шницла кошта 20,50 евра, а у јануару је коштала 18,50 евра - пренела је она.

Истакла је да је куповина за рад локала постала од фебруара за 227 одсто скупља.

И поред те скупоће она каже да у Бечу не би могла одустати од прављења бечке шницле.

И познати угоститељ Ервин Шајфлингер указује на "експлозију" цена састојака потребних за прављење шницле.

- Поред скупоће уља имамо други проблем, а то је драматичан раст цене струје. Фритезе троше много струје - објаснио је он.

Шајфлингер је указао да поједине колеге, како би задржали бечку шницлу у понуди, штеде на другим местима, односно многи са јеловника бришу помфрит.

Иако је у Бечу бечка шницла остала у јеловницима готово свих ресторана, 35 одсто угоститеља је са јеловника избрисало нека јела због високих цена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

МАРИЋ, БИКОВИЋ, КОСТИЋ... Колико су високи наши глумци?