"ОСТАЛЕ СУ САМО МРВИЦЕ": Руски амбасадор о сарадњи са Америком

Novosti online

17. 08. 2022. у 21:38

ДИЈАЛОГ Русије и САД је парализован, остају ограничени контакти по питању Сирије и космоса, саопштио је телевизији „Росија-24“ руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.

ОСТАЛЕ СУ САМО МРВИЦЕ: Руски амбасадор о сарадњи са Америком

Foto: Printskrin

- Морам да признам, да је руско-амерички политички дијалог данас парализован. Као резултат тога пате чак и оне сфере које представљају заједнички интерес за обе земље. Контакти су само појединачни - рекао је он.

Према његовим речима, од билатералне сарадње су остале само мрвице.

Он је истакао да се међу областима у којима се запажа интеракција земаља може говорити само о теми неширења оружја за масовно уништење, постојању канала за спречавање сукоба у Сирији, као и сарадња у сфери космоса.

Руски амбасадор у Вашингтону је уверен да је сарадња Русије и САД потребна за решавање глобалних проблема.

- Верујем да без сарадње највећих нуклеарних земаља, сталних чланова Савета безбедности УН, није могуће решити ни један глобални проблем. О томе је већ јасно говорио председник Русије Владимир Путин у поздравном говору на Московској конференцији за међународну безбедност - закључио је Антонов.

Раније је руски амбасадор у Вашингтону изјавио да Америка без доказа намеће Русији одговорност за минирање територије Украјине и да Москва одлучно одбацује те оптужбе.

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО - ДЕЈСТВО БОРБЕНЕ АВИЈАЦИЈЕ: СУ-25 уништавају сакривене украјинске положаје

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

ОДБИО И ЏОНИЈА И БРЕГУ: Популарни певач није хтео да пева у Бијелом дугмету - и дан-данас жали због тога