МАКСИМАЛНА ЦЕНА СТРУЈЕ 4.000 ЕВРА ЗА КИЛОВАТ! Просечна цена у Естонији достигла рекордних 682,05 евра

П. З. С. / риа.ру

17. 08. 2022. у 20:24

ЦЕНА струје у Естонији порасла је у среду на рекордних 682,05 евра по МВх ове године, јавио је државни радиодифузни портал ЕРР.

МАКСИМАЛНА ЦЕНА СТРУЈЕ 4.000 ЕВРА ЗА КИЛОВАТ! Просечна цена у Естонији достигла рекордних 682,05 евра

Д.Н.


-Просечна дневна цена електричне енергије у естонској зони цена берзе Nord Pool у ​​среду је порасла на овогодишњи рекорд од 682,05 евра по мегават-сату. Максимална тарифа је фиксирана на 4 хиљаде евра за један сат, а цена минималне тарифа је била 305,72 евра по мегават-сату.

Претходни апсолутни рекорд берзанских цена електричне енергије у Естонији забележен је 8. августа, када је цена достигла 500,65 евра по мегават-сату.

Према речима Ингрид Арус, шефа одељења продаје у балтичком региону берзе Норд Поол, повећање цена на берзи електричне енергије у среду на рекордно висок ниво последица је истовремене коинциденције низа фактора, главни од чега је несташица електричне енергије на берзи.

-Тренутно је у балтичким земљама несташица струје, а иако су искоришћене све могућности за увоз струје из Финске, Шведске и Пољске, то ипак није било довољно – потражња је већа, рекао је Арус за ЕРР.

Она је напоменула да је у Естонији већина блокова електране Нарва у ремонту, док је у Летонији, где је обично био велики обим производње хидроелектране, ниво воде у резервоарима нагло опао и снабдевање електричном енергијом смањио.

БОНУС ВИДЕО - "УРАГАН" ПОНОВО У АКЦИЈИ: Дејство вишецевних бацача на снимку Министарства одбране Русије

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО? Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

"КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО?" Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

БРИТАНСКА премијерка Лиз Трас обећала је у среду да ће провести Британију кроз "олујна времена" и преобразити британску економију, у покушају да поврати ауторитет у својој странци која се побунила након хаотичних првих месец дана на власти.

05. 10. 2022. у 17:47

Коментари (0)

С ПИНКОМ САМ ЗАВРШИО: Жика се повукао се екрана - ево чиме се данас бави