РУСКИ ТУРИСТИ ПОСВАЂАЛИ ШОЛЦА И НОРДИЈЦЕ: Спор око забране уласка свим Русима у ЕУ

Д. Д. С.

16. 08. 2022. у 12:29

РАСЦЕП је настао између Берлина и нордијских земаља око забране уласка руским држављанима у Европску унију. Док немачки канцелар Олаф Шолц сматра да не треба уводити генералну забрану уласка за Русе у ЕУ, указавши на руске грађане који беже од Путиновог режима, Финска тражи да им се свима спусти рампа и у томе ужива подршку још неколико нордијских земаља.

РУСКИ ТУРИСТИ ПОСВАЂАЛИ ШОЛЦА И НОРДИЈЦЕ: Спор око забране уласка свим Русима у ЕУ

Олаф Шолц, Фото ЕПА

- Ово није рат руског народа, ово је Путинов рат - сматра Шолц.

Упркос скепси немачког канцелара, финска премијерка Сана Марин на самиту пет нордијских земаља са Шолцом у Ослу, којем су присуствовали и шефови влада Данске, Исланда, Норвешке и Шведске, изразила је другачије мишљење:

- Руски грађани нису почели рат, али мора нам бити јасно да они тај рат подржавају. Сматрам да није у реду да руски грађани могу да улазе у ЕУ, у Шенгенски простор, и у туристичке обиласке, док Русија убија људе у Украјини - рекла је Марин и добила подршку данског колеге Метеа Фредериксена.

Забране уласка у ЕУ тренутно важе за особе из политичког и привредног руководства Русије. За туристе то не важи.

Финска, Естонија и Литванија су, међутим, затражиле да се казне и туристи, јер оне као земље које граниче са Русијом имају много посетилаца из те земље. И Пољска сада подржава идеју да се тим туристима забрани кретање по Европи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (5)

ГЛУМИЦА ПРОШЛА ПАКАО СА КЛИЧКОМ: Одвео је нашу ћерку у Украјину, није желео да је врати, ја сам лечила зависност од алкохола и дроге