ЈУРИШ НА ЛУКСУЗНУ РОБУ: Док сиромашни стежу каиш, богати у свету одрешили кесу више него пре

Д. Д. С.

16. 08. 2022. у 12:15

У свету се, усред економске кризе, уочава екстремна поларизација тржишта када је реч о луксузној роби. Док сиромашни трагају за јефтинијом робом, за имућне не постоји цена коју нису спремни да плате за луксузне производе. Индустрија луксузних производа је углавном у читавом свету имуна на проблеме које су собом донели пандемија, рат у Украјини и инфлација.

ЈУРИШ НА ЛУКСУЗНУ РОБУ: Док сиромашни стежу каиш, богати у свету одрешили кесу више него пре

Управа царина

Концерни луксузне робе као што су "Луј Витон", "Керинг" ("Гучи", "Ив Сен Лоран", "Баленсиага"), "Хермес" и "Прада" чак бележе висок раст продаје у првој половини ове године. Посебно добро се пословало у Европи и САД. Модне марке "Луј Витон", "Диор" и "Фенди" досегле су нове рекоре. Одлично иде и продаја шампањца, коњака и луксузних сатова.

Према студији консултантске куће "Баин", како преноси немачки Дојче веле, глобално тржиште луксузне робе као што су одећа и накит, 2021. године је премашило ниво од пре пандемије короне и износило је 288 милијарди евра. Тај узлазни тренд не чини се да ће ускоро бити прекинут.

- Руски рат против Украјине и с њиме повезани висока стопа инфлације и економски пад до сада нису имали готово никакав утицај на луксузне марке - наводе стручњаци "Баина" у студији коју су спровели заједно с италијанским удружењем луксузне робе "Фондазионе Алтагамма".

Аналитичарка "Баина" Мари-Терезе Марек процењује да би ове године укупни промет индустрије луксузне робе могао чак и да се повећа на 320 до 330 милијарди евра - упркос рату у Украјини и инфлацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО? Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

"КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО?" Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

БРИТАНСКА премијерка Лиз Трас обећала је у среду да ће провести Британију кроз "олујна времена" и преобразити британску економију, у покушају да поврати ауторитет у својој странци која се побунила након хаотичних првих месец дана на власти.

05. 10. 2022. у 17:47

Коментари (1)

ПОМЕНУЛЕ И КРВНУ ОСВЕТУ: Сестре младића којег је Лаушевић усмртио само једном су се обратиле јавности