ЛАВРОВ ИДЕ У АМЕРИКУ: Из Русије поручују - "Вашингтон да се уздржи од провокација"

Novosti online

15. 08. 2022. у 17:09

МОСКВА препоручује да се Вашингтон уздржи од провокација због доласка руског министра спољних послова Сергеја Лаврова у Њујорк на Генералну скупштину Уједињених нација у септембру, саопштило је руско Министарство спољних послова за "ТАСС" у понедељак.

ЛАВРОВ ИДЕ У АМЕРИКУ: Из Русије поручују - Вашингтон да се уздржи од провокација

Фото АП

Министарство Руске Федерације је у одговору на захтев да прокоментарише како би руски лет могао да стигне до Њујорка с обзиром на затворени ваздушни простор рекло да се долазак Лаврова одвија по унапред утврђеној процедури.


- Вашингтон треба да се уздржи од провокација које би могле да поремете учешће шефа руске делегације на Генералној скупштини УН.Сва питања у вези са руским специјалним летом координирају се по утврђеној процедури билатералним каналима између ваздухопловних власти Русије и Сједињене Америчке Државе - наводи се из министарства.

Претходно је председник Русије Владимир Путин потписао уредбу према којој ће Лавров предводити руску делегацију на 77. заседању Генералне скупштине УН.

Скупштина Уједињених нација биће одржана од 20. до 26. септембра. Предвиђено је да се представник Русије обрати на министарском нивоу, према прелиминарном програму догађај, са којим се "ТАСС" наводно упознао.

Од почетка специјалне војне операције у Украјини 24. фебруара, многе западне земље су затвориле свој ваздушни простор за руске летелице. Русија је узвратила и забранила авио-компанијама из 36 земаља, укључујући ЕУ и Канаду, да прелете њихову територију.

БОНУС ВИДЕО: Репортер "Новости" на првој линији форнта у Донбасу
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (0)

НОВИ СКАНДАЛ У ГРУПИ ОРЛОВА: Ово се не памти на Мундијалу