РУСКО НАОРУЖАЊЕ ЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА ИСПРЕД ОСТАЛИХ: Владимир Путин указао на супериорност новог оружја

В. Ф.

15. 08. 2022. у 15:18

МНОГИ примерци руског оружја нове генерације су годинама, па чак и деценијама испред страног наоружања, рекао је руски председник Владимир Путин отварајући у понедељак форум "Армија 2022" у парку Патриот.

РУСКО НАОРУЖАЊЕ ЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА ИСПРЕД ОСТАЛИХ: Владимир Путин указао на супериорност новог оружја

Фото: AP Photo/Patrick Semansky

- Од посебног значаја су модели и системи нове генерације који су оријентисани ка будућности и који ће одредити будућност оружаних снага. То се тиче наоружања високе прецизности и роботике и система заснованих на новим физичким принципима. Многи примерци нашег оружја нове генерације су годинама, па чак и деценијама испред страног наоружања. По тактичко-техничким карактеристикама их значајно надмашују - рекао је Путин.


Он сматра да је форум "Армија 2022" одлична прилика за стране војне специјалисте да се лично увере у развој војно-индустријског комплекса Русије и његов напредак у областима вештачке интелигенције, најсавременије информационе и радио-електронске технологије, као и као практична имплементација напредних достигнућа руских дизајнерских бироа и научних школа светског гласа.

Руски лидер је истакао да су експонати изложени у парку Патриот, презентације на војним полигонима и демонстрације производа ЕРА технополиса јасан доказ супериорности домаћих војних производа.

- Желео бих да додам да су на специјалним штандовима руска предузећа представила своја достигнућа у области иновативних цивилних производа и технологија. Они такође заслужују највећу пажњу - рекао је Путин.

Он је додао да је Русија спремна да развија иновативне везе са другим земљама за стварање нових модела наоружања и опреме и да "ради заједно под фер, равноправним условима".

- Искуство наше земље у тако успешној технолошкој сарадњи, пре свега у оквиру ОДКБ и ШОС, је заиста огромно - закључио је Путин.

Форум "Армија 2022" трајаће до 21. августа. У оквиру њега планирано је да се одржи 289 догађаја у објектима "Патриота", на полигону "Алабино", на аеродрому "Кубинка", као и у свим војним окрузима у више од 30 региона Русије. На форуму ће учествовати војне делегације из 72 земље света.

БОНУС ВИДЕО: Репортер "Новости" на позицијама руске војске
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (3)

УНИЦРЕДИТ ПОДРШКА МАЛИМ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА: Бизнис клијентима УниЦредит Банке Србија омогућен Тап он Пхоне - терминал на мобилном телефону