"СВЕМИРСКИ РАТОВИ": Америка забринута због лансирања руског сателита

Novosti online

12. 08. 2022. у 16:27

ПЕНТАГОН се противи руском лансирању шпијунског сателита за који се верује да пажљиво прати један од њихових америчких сателита у истој орбити.

СВЕМИРСКИ РАТОВИ: Америка забринута због лансирања руског сателита

Фото: Принтсцреен

Руски "Космос 2558", лансиран је 1. августа и изгледа да је постављен у исту орбиту као и тајни амерички извиђачки сателит који је лансиран 2. фебруара.


Према холандском сателитском стручњаку и трагачу, Марку Лангбруку, Космос 2558 се 4. августа нашао на растојању од само 75 километара удаљено од америчког "УСА 326".

Новинари америчког "НБЦ Њуза", имали су прилику да се нађу унутар свемирске команде САД, где војска прати сваку ракету широм света.

Међутим, амерички командујући генерали забринути су због новог шпијунског сателита који је Русија недавно пустила у орбиту.

- То је заиста неодговорно понашање - рекао је генерал Џејмс Х. Дикинсон, командант свемирске команде САД (УССПЕЈСКОМ).

"СПЕЈСКОМ" је борбена команда Министарства одбране Сједињених Држава, одговорна за војне операције у свемиру, посебно за све операције изнад 100 километара надморске висине.

Мисија и могућности америчког сателита "УСА 326" нису познати, али се верује да је способан да прикупља обавештајне податке у сликама, а наводно је Космос 2558 такозвани "сателит инспектор" способан за маневрисање у близини других свемирских летелица.

БОНУС ВИДЕО: Дејство руске артиљерије
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (5)

КОМШИЈИНЕ КОЗЕ МУ ПОЈЕЛЕ КУКУРУЗ: Видите како му се осветио - сам, без суда и полиције! Сад му прети робија