ЗАПОСЛЕНИ ИХ МОЛИЛИ ДА СЕ ВРАТЕ НА ПОСАО: Мекдоналдс поново отвара ресторане у Украјини

Novosti online

11. 08. 2022. у 17:10

КОМПАНИЈА Мекдоналдс саопштила је данас да планира поново отварање својих ресторана у Украјини у наредних неколико месеци, што је први сигнал повратка западних предузећа у ту земљу, иако се сукоб са Русијом наставља, јавља Ројтерс.

ЗАПОСЛЕНИ ИХ МОЛИЛИ ДА СЕ ВРАТЕ НА ПОСАО: Мекдоналдс поново отвара ресторане у Украјини

Фото: Профимедиа/Илустрација

Највећи светски ланац хамбургера затворио је све ресторане у Украјини и Русији у марту, након специјалне војне операције Москве на ту источноевропску земљу.

Мекдоналдс, који је имао 109 ресторана у Украјини, није прецизирао колико локала планира поново да отвори, а већину од 850 ресторана у Русији је продао у мају једном од својих локалних лиценцираних партнера.

Одлука о поновном отварању локала у Украјини донета је после "опсежних консултација и разговора са украјинским званичницима, добављачима и стручњацима за безбедност, и узимајући у обзир молбе наших запослених да се врате на посао", навео је у поруци запосленима Пол Помрој, шеф Мекдоналдсовог сектора за међународна тржишта.

Из компаније су додали да раде на томе да добављачи допремају намирницр до ресторана и на враћању запослених на посао уз побољшање безбедносних протокола.

Амерички ланац хамбургера ће прво почети с поновним отварањем ресторана у Кијеву и у западној Украјини, у областима које су биле поштеђене сукоба.


БОНУС ВИДЕО: Дејство руске артиљерије
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

С ПИНКОМ САМ ЗАВРШИО: Жика се повукао се екрана - ево чиме се данас бави