ЗЕЛЕНСКИ МОЛИ ЗА ПОМОЋ: "Што пре зауставимо Русију, пре ћемо се осећати безбедно"

Novosti online

11. 08. 2022. у 16:17

СПЕЦИЈАЛНА војна операција Русије у Украјини траје скоро пола године, а председник ове земље, Владимир Зеленски позвао је данас западне државе да обезбеде више новца за помоћ његовој војсци.

ЗЕЛЕНСКИ МОЛИ ЗА ПОМОЋ: Што пре зауставимо Русију, пре ћемо се осећати безбедно

Фото: Фацебоок/Володимир Зеленський

- Што пре зауставимо Русију, пре ћемо се осећати безбедно - рекао је Зеленски обраћајући се европским лидерима на конференцији у Данској која има за циљ да унапреди финансирање наоружања, обуке и деминирања у Украјини, преноси "АБЦ Њуз".

Зеленски је рекао да је његовој држави потребно наоружање и муниција за одбрану.

Украјински министар одбране Алексиј Резников, који је присуствовао конференцији у главном граду Данске, рекао је новинарима да је набавка више авиона ловаца тренутно приоритет земље.

- У првој фази су нам потребни борци. После тога деминирање - рекао је Резников.

Данска је заједно са Великом Британијом и Украјином домаћин једнодневне конференције у Копенхагену. Британски министар одбране Бен Волас рекао је да је циљ конференције обезбеђивање "конкретних корака".

Пре почетка конференције, данска влада је саопштила да ће Украјини послати додатних 110 милиона евра, чиме би укупана донација Данске овој земљи достигла више од 401 милион.

Данска премијерка Мете Фредериксен је на отварање конференције изјавила да неће изневерити Украјину.


БОНУС ВИДЕО: Дејство руске артиљерије
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (10)

СУТРА ПОЧИЊЕ БОЖИЋНИ ПОСТ: Када се пости на води, када су дозвољени уље и вино и од чега се треба уздржавати осим мрсне хране