ПЕКИНГ СПРЕМАН ЗА НАПАД: Авиони и бродови кинеске војске спремни за напад, обруч око Тајвана се стеже

Novosti online

09. 08. 2022. у 10:20

ЗВАНИЧНИ представник Борбене команде источне зоне Народноослободилачке војске Кине (ПЛА) Ши Ји објаснио је да су војне вежбе пружиле детаљан увид у то како би Пекинг могао водити напад на Тајван.

ПЕКИНГ СПРЕМАН ЗА НАПАД: Авиони и бродови кинеске војске спремни за напад, обруч око Тајвана се стеже

Фото АП

Кинеско министарство одбране саопштило је у понедељак да војска наставља своје вежбе у водама и ваздушном простору око острва Тајван, углавном се фокусирајући на противподморничке и нападне операције ваздух-море.

Кина користи своје велике војне вежбе око Тајвана да би се припремила за напад.

Подсећамо, 2. августа, источна борбена командна зона кинеске народноослободилачке војске покренула је низ заједничких војних операција око острва Тајван, као и заједничке ваздушне и поморске вежбе у мору и ваздушном простору на северу, југозападу и југоисточно од Тајвана.

Акција Кине представљала је одговор на посету председнице Представничког дома америчког Конгреса Нанеси Пелоси острву без сагласности Кине.

Кина намерава да преузме контролу над водама око Тајвана и ширег азијско-пацифичког подручја.

Тајпеј је организовао сопствене вежбе гађања, симулирајући одбрану од напада на острво, али те вежбе аналитичари оцењују као смешне.

Путовање Ненси Пелоси Тајвану изазвало је оштру реакцију Пекинга, који на острво гледа као на део своје територије. 

Осим што је најавио своје највеће војне вежбе у Тајванском мореузу, Пекинг је увео трговинска ограничења за Тајпеј и санкционисао председницу Представничког дома и њену породицу.

БОНУС ВИДЕО:

УПОЗОРАВАЈУЋИ МАНЕВРИ: Авиони и бродови кинеске војске учествују у вежбама у близини Тајвана

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

ГЛУМИЦА ПРОШЛА ПАКАО СА КЛИЧКОМ: Одвео је нашу ћерку у Украјину, није желео да је врати, ја сам лечила зависност од алкохола и дроге