КИЈЕВ ПРИЗНАО: Не постоји могућност да се Русији у Хагу суди за агресију

Новости онлајн

03. 08. 2022. у 20:54

МЕЂУНАРОДНИ кривични суд у Хагу не може да примени члан који се односи на "агресију" конкретно у случају Украјине и Русије, саопштио је министар иностраних послова Украјине Дмитриј Кулеба и интервјуу листу "Укринформ".

КИЈЕВ ПРИЗНАО: Не постоји могућност да се Русији у Хагу суди за агресију

Фото: Пиксабеј

- У повељи Међународног кривичног суда пише да је један од злочина за који могу да суде – агресија. Међутим, у пракси, чисто из правних разлога, он не може да примени тај члан у случају Украјине и Русије - рекао је Кулеба.

Према речима министра, партнери Украјине позивају Кијев да одустане од идеје формирања специјалног трибунала за Русију како се не би стварала алтернатива Међународном кривичном суду.

- Шта је важније: интереси Међународног кривичног суда који не жели себи никакву привремену алтернативу или правда, због које Међународни кривични суд постоји? Код њих се ту јавља летаргија, јер су и за правду и за МКС - додао је Кулеба.

Министар спољних послова Украјине раније је саопштио да намерава да затражи од канцеларије тужиоца Међународног кривичног суда, Европске комисије, владе Холандије да формирају специјални међународни трибунал за Русију.

БОНУС ВИДЕО: 

УПОЗОРАВАЈУЋИ МАНЕВРИ: Авиони и бродови кинеске војске учествују у вежбама у близини Тајвана

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (2)

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ДЕЦЕМБАР: Од 6. децембра долази до потпуног преокрета