МОСКВА: Завршена епоха сарадње са Западом, нема повратка на стање од пре 24. фебруара

Новости онлајн

03. 08. 2022. у 14:39

ЕПОХА сарадње са Западом је завршена, време је да се ослободимо илузија и схватимо да нема повратка на стање од пре 24. фебруара у односима са Европом и Сједињеним Америчким Државама, изјавио је директор Департмана за спољнополитичко планирање Министарства спољних послова Русије Алексеј Дробињин.

МОСКВА: Завршена епоха сарадње са Западом, нема повратка на стање од пре 24. фебруара

Руско Министарство спољних послова / Архива

- Без обзира на трајање и исход специјалне војне операције, већ сада се може констатовати да је тридесетогодишња епоха генерално конструктивне, иако не проблематичне сарадње са Западом, неповратно окончана - приметио је дипломата у свом чланку „Лекције историје и слика будућности: размишљања о спољној политици Русије“.

- Јасно је да неће бити повратка на стање од пре 24. фебруара у односима са земљама Северне Америке и Европе - констатовао је Дробињин.

- Русија је ушла у акутну фазу конфронтације са агресивним савезом непријатељских држава на челу са САД. Циљ непријатеља је да нашој земљи нанесе стратешки пораз, елиминишући је као геополитичког конкурента - оценио је он.

Према његовим речима, специјална војна операција пружа широке могућности за самоопредељење Русије као једног од глобалних центара, за повратак Русије себи.

- Време је да се Русија врати себи. Да препозна себе као историјско језгро једне оригиналне цивилизације, највеће евроазијске и евро-пацифичке силе, једног од најјачих геополитичких центара на свету. Специјална војна операција пружа широке могућности за такво самоопредељење - навео је Дробињин.

Према његовим речима, „повратак себи је немогућ без промишљене идеолошке мобилизације државе и друштва. То је такође неопходан услов за ефикасну спољну политику након изласка из свих облика зависности од Запада“, напомиње дипломата.

- Може се без претеривања рећи да је специјална војна операција постала прекретница на путу ка новом светском поретку, новом распореду снага на међународној сцени. Уређење ће у великој мери зависити од тока борбених дејстава, промена у структури светске економије и параметара политичког решавања сукоба. Једног дана ће се све сложити. У међувремену, сама судбина је Русију поново поставила у позицију једног од главних креатора светске историје - закључио је Дробињин.

БОНУС ВИДЕО:

"ГРАД" У АКЦИЈИ: Дејство вишецевног бацача ДНР

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО? Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

"КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО?" Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

БРИТАНСКА премијерка Лиз Трас обећала је у среду да ће провести Британију кроз "олујна времена" и преобразити британску економију, у покушају да поврати ауторитет у својој странци која се побунила након хаотичних првих месец дана на власти.

05. 10. 2022. у 17:47

Коментари (0)

С ПИНКОМ САМ ЗАВРШИО: Жика се повукао се екрана - ево чиме се данас бави