РУСКИ САРМАТ ЈЕ “ПРОКЛЕТО ДОБРА СТВАР”: Шеф америчке стратешке команде Чарлс Ричард о најновијој интерконтиненталној балистичкој ракети

П. З. С. / риа.ру

27. 07. 2022. у 17:22

Шеф америчке стратешке команде Чарлс Ричард рекао је да најновију руску интерконтиненталну стратешку ракету „Сармат“ сматра „проклето добром ствари“.

РУСКИ САРМАТ ЈЕ “ПРОКЛЕТО ДОБРА СТВАР”: Шеф америчке стратешке команде Чарлс Ричард о најновијој интерконтиненталној балистичкој ракети

Фото: Министерство обороны РФ

-И они (Русија) тестирају све више оружја, зар не? Ускоро ћемо видети хит параду три нова система наоружања. Међу њима је интерконтинентална балистичка ракета Сармат, проклето добра ствар, која се спрема за свој други тест, рекао је Ричард на панел дискусији на 13. годишњем симпозијуму за задржавање STRATCOM-а, који је почео у Небраски.

Новости

 

Бивши генерални директор Роскосмоса Дмитриј Рогозин је почетком јула изјавио да су техничке карактеристике ракета које су у употреби у Сједињеним Државама знатно инфериорније у односу на потврђене карактеристике руске ICBM Сармат.

Истовремено, он је појаснио да се не може поредити однос конвенционалних оружаних снага земаља НАТО-а и Руске Федерације, будући да их земље алијансе имају неколико редова величине више.

БОНУС ВИДЕО: РУСИЈА ТЕСТИРАЛА С-500! Погледајте снимак - ПВО систем оборио балистичку ракету

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЉУДИНА: Погледајте како је човек са штакама спасао повређено маче у Београду (ВИДЕО)