МИНСК ОШТРО ПОРУЧИО ВАРШАВИ: Нема овде пољске територије, одговорићемо адекватно на евентуални напад

Танјуг

07. 07. 2022. у 18:25

ЗАМЕНИК начелника генералштаба белоруске војске Руслан Косигин изјавио је данас да се територија Пољске као и балтичких земаља претвара у полигон на ком САД планирају да покрену нови крвави конфликт против Руске Федерације и њених савезника.

МИНСК ОШТРО ПОРУЧИО ВАРШАВИ: Нема овде пољске територије, одговорићемо адекватно на евентуални напад

Фото: ЕПА

Он је рекао да ће белоруски одговор на "провокације Запада свакако бити адекватан и оштар" и да ће пољска војна инфраструктура бити прва на удару у случају да се Варшава одлучи за напад, пренела је белоруска новинска агенција Белта.

Косигин је указао на војне вежбе, као и на покушаје појединих пољских политичара да се крене у враћање такозваних древних пољских територија, што се односи на западне регионе Украјине и Белорусије.

Рекао је и да је то припрема за извођење војних операција у источном правцу по инструкцијама Запада, а због губитка самосталног одлучивања.

-Пољски лидери то морају да схвати. Територија Пољске и њена војна инфраструктура постају примарна мета у случају конфликта. Ту спадају и центри за одлучивање, системи управљања, као и кључни објекти њихове привреде и саобраћајне инфраструктуре, рекао је Косигин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ПАО СА КРУЗЕРА Борио се 15 сати за живот: Ништа слично нисам видео у својој каријери