ВИДЕО САМ ЈЕ КАКО УМИРЕ, НА ПАР КОРАКА ОД МЕНЕ: Очевици описали потресне сцене из Чикага, где се прослава претворила у трагедију

Novosti online

04. 07. 2022. у 23:59

- СВИ су почели да беже. Погледао сам уназад и на око 20 корака од себе видео сам упуцану девојку. Видео сам је како умире.

ВИДЕО САМ ЈЕ КАКО УМИРЕ, НА ПАР КОРАКА ОД МЕНЕ: Очевици описали потресне сцене из Чикага, где се прослава претворила у трагедију

Фото: ЕПА

Овако сведоци описују тренутак након стравичне пуцњаве на паради поводом 4. јула у Хајленд Парку у Илиноису, пише Блиц.

Према њиховим речима, иако је полиција пронашла оружјем којим је почињен масакр, верује се да такав рафал није био могућ са пушком.

- То није била пушка, било је аутоматско оружје - рекли су они.

Очевидац је навео да је видео мушкарца који је погођен у главу.

- Крварио је по целом телу. Једна девојка је упуцана у ногу док је бежала. Дуго смо се крили, а када смо изашли улице су биле затрпане - испричао је он.

Како пише Дејли мејл, догађају су присуствовала деца и пси који су тек прошли улицом када је нападач почео да пуца.

- Видео сам неколико тела, људи су лежали у локви крви - казао је очевидац.

Мајлс Заремски, 74-годишњи адвокат који већ 60 година живи у Хајленд парку, рекао је за Дејли Мејл да је, када је чуо пуцњеве помислио да пуцају петарде, а да је сцена коју је видео била као из филмова научне фантастике.

- Напољу је било лепо време па сам изашао да прошетам. Чуо сам неколико пуцњева и помислио сам да су петарде. Било их је око 30 - 35 колико сам успео да пребројим. Убрзо сам видео крв на људима. Двоје или троје, у старости између 25 и 40 година, лежали су непомично. Било је ужасно, мучно, осећао сам се лоше. Видео сам и малог дечака који је био крвав у наручју својих родитеља. Викали су на медицинске раднике, тражили су помоћ. Било је надреално, као из научне фантастике - испричао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА, ИЗДРЖИТЕ Познати потресени масакром на Цетињу - бројне објаве на мрежама, отказани наступи