РУСКЕ ДИПЛОМАТЕ НАПУШТАЈУ БУГАРСКУ Око 160 људи одлази из Софије у Москву

Танјуг

03. 07. 2022. у 17:47

ДИПЛОМАТЕ и запослени у руској амбасади у Софији, који су у Бугарској проглашени за персоне нон грата, напуштају ту земљу, изјавио је портпарол Амбасаде за ТАСС.

РУСКЕ ДИПЛОМАТЕ НАПУШТАЈУ БУГАРСКУ Око 160 људи одлази из Софије у Москву

Фото Д. Дозет

- Процедуре пасошке и царинске контроле су завршене. Укрцавају се у два авиона. Око 160 људи, међу којима су дипломате, техничко особље и чланови њихових породица, одлази из Софије у Москву - изјавио је неименовани службеник руске амбасаде у Бугарској, преноси ТАСС.

Бугарске власти су 28. јуна ове године објавиле одлуку да протерају 70 руских дипломата и припадника техничког особља руске Амбасаде.

Међу њима су министар-саветник руске амбасаде Филип Воскресенски, генерални конзули у Варни и Руси Владимир Климанов и Андреј Громов и директор Руског информативно-културног центра Јуриј Макушин, јавља руска агенција.

Због недостатка особља, конзуларна служба Амбасаде и Генерални конзулат Русије у Варни обустављају рад.

Руска Амбасада је тражила да се ова, како ју је назвала, незаконита и неоснована одлука укине и упозорила да би због ње могла бити затворена и бугарска дипломатска представништва у Русији, али је то упозорење бугарско Министарство иностраних послова игнорисало, наводи ТАС С.

Руски званичници су саопштили да планирају узвратне мере, преноси руска агенција.

 

БОНУС ВИДЕО:

"УРАГАН" ПОНОВО У АКЦИЈИ: Дејство вишецевних бацача на снимку Министарства одбране Русије

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Данас славимо ТРИ ВЕЛИКА СВЕТИТЕЉА: Како бисте очували МИР у породици, обавезно испоштујте ове обичаје