КИЈЕВ ПРИПРЕМА КОНТРАОФАНЗИВУ НА ОВОМ ДЕЛУ РАТИШТА: Ситуација на фронту у Донбасу правц Соледар-Бахмут (МАПА)

П. З. С. / rybar

03. 07. 2022. у 17:20

РУСИЈА је започела војну операцију у Украјини 24. фебруара. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

КИЈЕВ ПРИПРЕМА КОНТРАОФАНЗИВУ НА ОВОМ ДЕЛУ РАТИШТА: Ситуација на фронту у Донбасу правц Соледар-Бахмут (МАПА)

Фото АП

Планирано је да се спроведе "демилитаризација и деназибирање Украјине", како би суду довели све ратне злочинце одговорне за "крваве злочине над цивилима" Донбасa.

На телеграм каналу rybar дат је кратак резиме ситуације у сектору Бахамут-Соледар.


*Оружане снаге Украјине се припремају за офанзиву Оружаних снага Руске Федерације и јачају одбрамбене линије на сектору Покровскоје – Соледар – Белогоровка – Берестовоје.

Посебна пажња посвећена је одбрани Соледара: у рејону насеља формирана је тактичка група „Чарли“. У свом саставу има батаљон 14. ОМБР, противваздушни ракетно-артиљеријски дивизион, неколико посада беспилотних летелица, вод противваздушних ракета са БМ Стрела-10 и МАНПАДС Стингер.

Илустрација rybarЗадатак консолидоване ТГ биће да спроведе свеобухватну одбрану околине Соледара и нанесе максималан ватрени удар на снаге које напредују Оружаних снага РФ. Сада су руске јединице у околини Пилипчатина и Владимировке под баражном артиљеријском ватром. Као одговор, Оружане снаге РФ нападају Константиновку, Соледар, Њујорк, Травневоје и Новолуганское.

*У самом Соледару, као и у Бахмуту и ​​Парасковијевки, постављени су додатни пунктови. За јачање групације у насеља су стигле јединице 58. бригаде.

У случају пробоја одбране врши се припрема резервних линија одбране иза Бахмута са формирањем резерви. У том циљу додатно је наоружање и опрема допремљено у Константиновку и Новолугански рејон. Систем ПВО С-300 је распоређен у Краматорску.

*Способност Оружаних снага Украјине да пребаце резерве у Новолуганскоје најбоље одговара на питање „Зашто Угледарска ТЕ још није напуштена?“. Северно од Доломита налазе се моћна утврђена подручја Оружаних снага Украјине. Број трупа са руске стране на овом сектору фронта није довољан за наставак офанзивних операција, па је фронт привремено замрзнут до ослобађања групе која је напредовала на Лисичанск.

Илустрација rybar


Око Углегорске ТЕ нема борби из још једног разлога: руска страна жели да сачува критично важан инфраструктурни објекат. Највероватније, још постоји нада да ће се Оружане снаге Украјине, укопане на територији ТЕ, повући чим почну борбе за Бахмут. О могућем сценарију развоја ситуације под критичном тачком у утврђеном подручју Оружаних снага Украјине јуче смо говорили у нашем детаљном видео прегледу следеће фазе битке за Донбас.

Украјински нападачи нису успели да постигну ни значајније тактичке успехе. Напад је запео, а бројчано надјачане јединице Оружаних снага РФ и НМ ДНР чак су поново заузеле неке од својих положаја и наставиле да заузимају „сиву зону“.


*Идеја украјинске команде такође поставља питања: у области код Угледара нема стратешки значајних линија или објеката за снабдевање, којима би приступ могао озбиљно да закомпликује ситуацију савезничких снага. Заузимање једног јединог села тешко се може назвати чак и задовољавајућим резултатом с обзиром на неупоредиво веће губитке Оружаних снага Украјине.

*У исто време, у Кијеву ће поново покушати да покрену офанзиву код Угледара. Оружане снаге Украјине још немају критичних проблема са људством, па ће украјинска команда наставити, упркос губицима, да шаље у борбу велики број необучених јединица са очекивањем да ће искористити бројчану надмоћ над Оружаним снагама РФ. и НМ ДНР у области.

БОНУС ВИДЕО - ПРЕДАЈА ПРИПАДНИКА "АЗОВА": Украјински војници напуштају "Азовстаљ"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАКО ЈЕ УНИШТЕН НЕМАЧКИ ПОНОС: Србин први оборио авион у историји светске ратне авијације