ОБРУЧ У ЛИСИЧАНСКУ СЕ ЗАТВАРА: Више хиљада припадника ВСУ покушава да се пробије, али руске снаге су их приковале (МАПА)

П. з. с. / rybar

30. 06. 2022. у 21:09

УПРКОС изјавама званичника Луганске Народне Републике, битка за Лисичанск је још увек далеко од завршетка.

ОБРУЧ У ЛИСИЧАНСКУ СЕ ЗАТВАРА: Више хиљада припадника ВСУ покушава да се пробије, али руске снаге су их приковале (МАПА)

Фото Танјуг/АП

Нема сумње да савезничке јединице контролишу од 30-50% града.


* Са стране Северодоњецка и даље се чешља лева обале Северског Донца у потрази за раштрканим одредима Оружаних снага Украјине, Националне гарде и територијалцима који су скривени у у викендицама и гајевима. До сада целокупна територија није потпуно очишћена и о успостављању потпуне контроле је превремено говорити.

* Рафинерија у Лисичанску је потпуно очишћена. Украјинске јединице које су се повукле у Золотаревку покушавају да се учврсте на последњој траси пута за повлачење из Лисичанска. Након заузимања села, савезничке снаге ће лишити Оружане снаге Украјине једине комуникацијске руте између Лисичанска и Северска. Сада се украјинске јединице повлаче по пољима под артиљеријском ватром и кроз Белогоровку.

Линија фронта иде дуж пруге у рејону станице Новозолотаревка. Село Верхнекаменка јужно од пруге контролишу Оружане снаге РФ. Воде се жестоке борбе.

Мапа rybar▪Западно од Лисичанска, савезничке снаге напредују на Северск из два правца: од стране рафинерије нафте до Верхнекаменског и од стране Николајевке до Спорноја.

Западно од Верхнекаменског, остаци 111. територијалне одбрамбене бригаде ужурбано опремају положаје. Од „озбиљног“ наоружања остала су два МАНПАДС „Стингер“ и „Перун“.

▪На јужној периферији Лисичанска, борбе се настављају у области фабрике РТИ и Беле Горе.

▪Чеченске јединице прешле су Северски Донец код Привоља из Старе Красњанке и заједно са Народном милицијом ДНР јуришају на насеље. Порука о потпуном заузимању Привоља била је преурањена: у селу има још џепова отпора.

БОНУС ВИДЕО - ПОГЛЕДАЈТЕ СНИМКЕ РУСКОГ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ: Хеликоптери у акцији у Украјини

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СРБИ СУ ЗА БАЛКАН РАТОВАЛИ! Безочне лажи Славоја Жижека - добро знамо шта је Балкан!