ОБОРЕН УКРАЈИНСКИ ДРОН КОД КУРСКА: Руска ПВО штити своје небо

П. З. С. / телеграм mig41

28. 06. 2022. у 22:32

НА руским друштвеним мрежама појавила се информација да је источно од Курска оборена украјинска летелица.

ОБОРЕН УКРАЈИНСКИ ДРОН КОД КУРСКА: Руска ПВО штити своје небо

Фото: ssb.gov.tr

-Данас, отприлике у 22:17, украјински дрон оборен је источно од Курска. Наша војска ради на лицу места, отишли ​​су представници специјалних служби. Према прелиминарним информацијама, повређених и материјалне штете није било. Молим вас останите мирни. Наше оружане снаге су у стању приправности, саопштио је гувернер Курске области Роман Старовоит.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране режима у Кијеву“.

За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Како је саопштило Министарство одбране Русије, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе и од 25. марта су завршиле главне задатке прве етапе – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине. Главни циљ је ослобођење Донбаса.

БОНУС ВИДЕО - С-300 У АКЦИЈИ: Министарство одбране Русије објавило снимак дејства противавионског система

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КОЛИКО ЈЕ СТРОГ БИО ДУШАНОВ ЗАКОНИК За блуд да се руке одсеку и нос сареже - ово су биле казне за силоватеље и педофиле