СПРЕМАЈУ УПОТРЕБУ ХЕМИЈСКОГ ОРУЖЈА НА ЦИВИЛИМА: Руска војска упозорава на нове провокације Кијева

Novosti online

28. 06. 2022. у 21:24

УКРАЈИНСКЕ обавештајне службе припремају провокацију у Одеској области како би оптужиле Оружане снаге Русије за наводну употребу хемијског оружја против цивилног становништва, саопштио је начелник Националног центра за управљање одбраном, генерал-пуковник Михаил Мизинцев.

СПРЕМАЈУ УПОТРЕБУ ХЕМИЈСКОГ ОРУЖЈА НА ЦИВИЛИМА: Руска војска упозорава на нове провокације Кијева

Фото: Shutterstock/Профимедиа/Илустрација

-Због тога су у санаторијум Министарства здравља Украјине 'Приморски' (Одеска област) 18. јуна стигли представници Службе безбедности Украјине који су са руководством институције разрађивали питања пријема, размештаја и пружања медицинске помоћи настрадалима од хемијских (отровних) супстанци, прецизирао је генерал.

Он је скренуо пажњу УН, Међународном комитету Црвеног крста и ОЗХО да ове и сличне провокације украјинске власти у најскорије време планирају да објаве преко западних медија и на интернету.

Мизинцев је саопштио да, према поузданим информацијама, кијевски режим планира да изведе нову нехуману провокацију –милитанти украјинских екстремистичких батаљона ускоро планирају да из стамбених насеља Кривог Рога изведу напад на окружну болницу у Високопољу (Херсонска област) које је под контролом Оружаних снага Русије.

Тако украјински екстремисти планирају да изазову узвратну ватру, након чега ће оптужити Оружане снаге Русије за „неселективне нападе на објекте цивилне инфраструктуре и уништавање украјинског цивилног становништва“.

Такође је планирано да западни медији објаве лажне слике и снимке са наводним „убиствима цивила од стране Руса“.

По речима Мизинцева, украјински екстремисти су опремили ватрене положаје у медицинским установама у градовима Бахмут и Северск у ДНР и у Чернигову. Локалне цивиле или држе насилно под изговором осигурања њихове безбедности или их намерно не обавештавају о томе шта се дешава.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРЕЖИВЕО ДВЕ АТОМСКЕ БОМБЕ: Прича малерозног Јапанца, из Нагасакија послом кренуо у Хирошиму: Појавио се бљесак на небу и одлетео сам