ВОЈНИЦИ 57. БРИГАДЕ ВСУ ПОБЕГЛИ: Борац председничког пука Украјине – Издали су нас и упутили на положаје које су они напустили

П. З. С. / риа.ру

28. 06. 2022. у 17:22

БОРАЦ председничког пука Украјине испричао је о бекству војске Оружаних снага Украјине Серхиј Бондаренко, војник украјинског председничког пука, који је претходно пратио Владимира Зеленског на свечаним догађајима, рекао је новинарима о бекству украјинске војске код Лисичанска и издаји 57. бригаде.

ВОЈНИЦИ 57. БРИГАДЕ ВСУ ПОБЕГЛИ: Борац председничког пука Украјине – Издали су нас и упутили на положаје које су они напустили

Фото KP.RU


-Увезли смо се у (насеље - прим. аут.) Мирну долину (Мирную Долину). Само смо ушли, изашли из аутомобила на раскрсници тако да су се возачи паркирали, када је почело снажно гранатирање и сви наши аутомобили су спаљени, рекао је Бондаренко, који је сада заробљеник у Луганској Народној Републици.

Он је појаснио да су артиљеријским гранатирањем уништене и све ствари у возилима и муниција која се ту налазила. Према Бондаренку, путовали су у цивилним возилима.

-Сви су у паници... Наши су се негде изгубили. Почели су да бомбардују и изгубили се са возачем... Онда наши беже са својих положаја и вичу да брзо одлазимо, рекао је украјински војник.
Према његовим речима, група у којој је остао није могла да се повуче, јер је гранатирање било из свих праваца, а у близини се већ чула пуцњава. Војник је сигуран да су они били под ватром, а потом и заробљени кривицом припадника 57. бригаде, који су их довели у рејон где су напредовале армије ЛНР и Руске Федерације, а сами, под њиховим окриљем, покушали да побегну.
-Довели су нас, показали где да идемо, и сва места где су нам показали где да идемо, тамо су сви положаји гађани, сто посто. Мислим да су се покрили нама, и отишли, рекао је Бондаренко.

БОНУС ВИДЕО - ПОГЛЕДАЈТЕ ДЕЈСТВО РУСКЕ АВИЈАЦИЈЕ: Напад на утврђене положаје украјинске војске

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КОЛИКО ЈЕ СТРОГ БИО ДУШАНОВ ЗАКОНИК За блуд да се руке одсеку и нос сареже - ово су биле казне за силоватеље и педофиле