КАНАДА РАЗМЕСТИЛА ДВА РАТНА БРОДА: Послала их у Балтик и Северни Атлантик

Танјуг

26. 06. 2022. у 22:44

КАНАДА је данас распоредила још два ратна брода у Балтичком мору и у северном Атлантику који су се придружили пару фрегата које се већ налазе у том подручју у покушају да се ојача источно крило НАТО у јеку рата у Украјини.

КАНАДА РАЗМЕСТИЛА ДВА РАТНА БРОДА: Послала их у Балтик и Северни Атлантик

Фото: Shutterstock/Илустрација

-Канадски бродови Кингстон и Самерсајд биће на четворомесечном задатку у оквиру мера одвраћања у централној и источној Европи покренутих 2014. године након што је Москва анектирала Крим, наводи се у саопштењу канадске морнарице, преноси лондонски Гардијан.

У саопштењу се наводи и да ће до октобра канадски бродови учествовати у поморским вежбама чишћења мина и одржавати "високу борбену готовост" што ће омогућити да брзо и ефикасно реагују у подршци свим операцијама НАТО.

Канадски ратни бродови Халифакс и Монтреал требало би у јулу да се врате у матичне луке из операције назване Уверавање која је праћена највећим размештањем канадске морнарице у иностранству.

У мисији је и око 700 канадских војника размештених у Летонији у оквиру артиљеријских снага и војне службе за електронско ратовање, као и неколико борбених авиона канадског ратног ваздухопловства.

БОНУС ВИДЕО - ДЕЈСТВО БОРБЕНЕ АВИЈАЦИЈЕ: СУ-25 уништавају сакривене украјинске положаје

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ОПШТА ПАНИКА НА ПОЗНАТОМ СРПСКОМ ЛЕТОВАЛИШТУ: Погледајте хорор сцену из Грчке (ВИДЕО)