ИЗ БИБЛИОТЕКЕ ИЗБАЦУЈУ РУСКУ КЊИЖЕВНОСТ: "Ако имате питања, обратите се Служби безбедности Украјине"

Танјуг

26. 06. 2022. у 08:50

УКРАЈИНСКЕ онлајн новине Страна објавиле су на свом Телеграм каналу фотографију обавештења из библиотеке у Одеси, којим се читаоцима скреће пажња на то да та установа повлачи своју колекцију савремене руске књижевности, наводи ТАСС.

ИЗ БИБЛИОТЕКЕ ИЗБАЦУЈУ РУСКУ КЊИЖЕВНОСТ: Ако имате питања, обратите се Служби безбедности Украјине

Фото: Википедија/Јавно власништво

- Уколико имате питања у вези са овом одлуком, обратите се Служби безбедности Украјине - наводи се у саопштењу, преноси ТАСС, позивајући се на писање новина Страна.

Раније ове недеље, власти у Одеској области одлучиле су да откажу часове руског језика и књижевности у школама на својој територији.

Све образовне установе избациле су ове предмете са студијских програма за 2022-2023, уџбеници из ових предмета већ су повучени, наводи ТАСС.

Харковско Државно академско руско драмско позориште Александра Пушкина избацило је из свог назива реч "руско" и име великог писца, преноси руска агенција.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин рекао је да је њен циљ "заштита људи који су били изложени геноциду од стране режима у Кијеву осам година".

Како је саопштило Министарство одбране Русије, 25. марта Оружане снаге Руске Федерације су извршиле главне задатке прве етапе – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине.

Главни циљ у руском војном ресору сада је ослобођење Донбаса, саопштило је Министарство одбране. Заједно са руском војском, у региону делују јединице ДНР и ЛНР.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Украјински "Бајрактари"

БОНУС ВИДЕО: ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО СЕ ЛАНСИРА "ИСКАНДЕР" - Снимци руског Министарства одбране

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

КАКО ЈЕ УНИШТЕН НЕМАЧКИ ПОНОС: Србин први оборио авион у историји светске ратне авијације