(МАПА) КОТАО ЗА 7.000 ПРИПАДНИКА ВСУ: Назире се крај борби за Лисичанск, Украјинци већ напуштају положаје

П. З. С. /телеграм rybar

23. 06. 2022. у 18:08

ВОДЕ се жестоке борбе за Лисичанск, а Народна милиција ЛНР ставила је под контролу једини пут који води у тај град из Северска.

(МАПА) КОТАО ЗА 7.000 ПРИПАДНИКА ВСУ: Назире се крај борби за Лисичанск, Украјинци већ напуштају положаје

Фото ЕПА

Одсечено је око 5.000-7.000 украјинских војника. Руска артиљерија наноси страховите ударе по положајима ВСУ.


*Јединице Оружаних снага Русије, пробивши одбрану непријатеља, завршиле су опкољавање групације ВСУ у Горскоме-Золотоју.

*Савезничке трупе чисте котао: Катериновка, Золоте-4, Золоте-3 (Стакханов), Новоивановка, заузета је област рудника Карбонит у Горском.

*У Горском, Золотоју и предграђима постоје најмање 4 батаљона од 24 Омбр, 57 Омбр и 10 Огшбр.

*Развијајући офанзиву, савезничке снаге су стигле до јужне периферије Лисичанска.

Илустрација Донбас/ rybar*Оружане снаге Русије, гонећи јединице Оружаних снага Украјине у повлачењу, заузеле су јужни део Волчејаровке и успоставиле контролу ватре над аутопутем Лисичанск-Северск. Ово је последњи пут снабдевања Лисичанско-Северодоњецке групације Оружаних снага Украјине. Делови украјинске војске у Лисичанску и Северодоњецку су у оперативном опкољењу.

*Жестоке борбе водиле су се у индустријским зонама на јужној периферији Лисичанска, где јединице 24. бригаде, 80. ваздушно-десантне бригаде и 110. бригаде Одбрамбених снага држе положаје у фабрици желатина и фабрици производа од гуме.

*Неке непријатељске јединице покушавају да напусте Лисичанск. Има и покушаја организованог изласка из града, и бекства у колони са цивилима. Колоне са војном опремом изложене су ракетним и топовским ударима.

*У појединим областима Северодоњецка долази до интензивног гранатирања положаја Оружаних снага Украјине. Јединице 79. ваздушно-десантне бригаде трпе велике губитке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРИВЕДЕНО ВИШЕ ОД 100 МИГРАНАТА: Полиција претражује терен (ВИДЕО)