ПОТРЕСНО: Исповест девојчице чија је пријатељица убијена у пуцњави у школи (ФОТО)

Novosti online

29. 05. 2022. у 19:13

МАЈКА која је покупила своју ћерку Евалин из школе свега неколико минута пре масакра у Тексасу у којем је убијено 19 ученика, каже да се бори "огромном кривицом" због ове одлуке.

ПОТРЕСНО: Исповест девојчице чија је пријатељица убијена у пуцњави у школи (ФОТО)

Foto: Tanjug AP

- Не могу да једем, нисам могла да размишљам због огромне количине кривице - рекла је Миа за "Њујорк пост".

У пуцњави је живот изгубила Евалинина пријатељица Лејла (10), која је баш тог дана требало да преспава код ње, како би прославиле последњи дан школске године.

- Успела сам да извучем ћерку, али шта да сам дошла само пет минута касније - пита се Миа.

- Осећам велику кривицу и мислим на све породице које пате. И сада морамо да идемо на 11 сахрана.

Фото: Танјуг АП

 

Изгубили четворо рођака

Миа је открила да је њена породица у сродству са четворо деце које је убио 18-годишњи Салвадор Рамос, који је ушао у учионицу само неколико минута након што је Миа покупила своју ћерку из основне школе Роб како би је одвела на ручак.

Одељење четвртог разреда учитеља Алфонса Рејеса завршило са доделом награда само неколико минута након што је нападач стигао и убио 19-оро деце и две учитељице. Неколико родитеља одлучило је да раније одведе своју децу кући, укључујући и Миу.

Миа и Евалин су напустиле школу након церемоније додле награде и отишле на ручак у ресторан у близини.

Мала Евалин је испричала како је била веома срећна на додели награда јер је њена пријатељица Лејла освојила чак пет награда, а убрзо је њен живот заувек угашен.

- Пре изласка на ручак, Евалин је узела свој школски прибор из учионице. Разговарали са учитељем, господином Рејесом, и он нам је рекао да ће  врата бити откључана како би могла да узме ранац. Рекао је да смо више него добродошли да се вратимо  како бисмо узели Евалинине ствари, одјавимо је и одемо - испричала је мајка.

Убијена Лејла/Фото: Танјуг АП

 

"Чули смо сирене"

Само 25 минута касније, Салвадор Рамос је стигао у школу и започео напад. Професор Рејес је повређен у пуцњави, али се опоравља.

Миа и Евалин су селе да једу око 11:30 када су чуле буку са радија чији је власник био агент граничне патроле, који је јео за столом поред њих.

- Одједном смо чули сирене. То је прилично уобичајено у нашем граду, али ове сирене су биле другачије - рекла је Миа.

Неколико минута касније, Миа је добила аутоматски позив из школе у којем је наведено да је затворена.

Фото: Танјуг АП

 

- Почеле смо да се тресемо јер смо биле толико забринуте за Лејлу и за другу децу. Евалин је понављала "Молим те! Надам се да је моја пријатељица Лејла безбедна" - испричала је Миа.

Навела је да је Евалин толико гласно почела да јеца за својом најбољом другарицом Лејлом да су напустили ресторан.

Неколико сати касније, сазнали су да је Лејла била једна од ученица која је убијена из ватреног оружја у истој учионици у којој су били раније тог дана.

- Она је била моја најбоља пријатељица, нисам могла да верујем када сам чула за пуцњаву Увек је била ту за мене. - рекла је Евалин.

БОНУС ВИДЕО - ПРАЗНИ РАФОВИ У ЊУЈОРКУ: У САД знак за узбуну због несташице хране за бебе

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

НИЈЕ СЕ ЗНАЛО ГДЕ ПОЧИВА: Ђузин гроб је годину био тајна за све, а жена му је у последњим данима забранила контакт с колегама

НИЈЕ СЕ ЗНАЛО ГДЕ ПОЧИВА: Ђузин гроб је годину био тајна за све, а жена му је у последњим данима забранила контакт с колегама

НЕШТО мање од годину дана после смрти легендарног глумца, јавност и Ђузине колеге нису знали где могу да запале свеће и однесу цвеће.

29. 09. 2022. у 18:04 >> 18:07

Коментари (0)

СУСРЕТ СА УКРАЈИНСКИМ КОЛЕГОМ: Британски министар одбране посетио је Кијев како би разговарао о војној помоћи